Friday, April 27, 2012

T-shirt kuning: Kurang ajar! Utusan samakan BERSIH dengan LGBT

KUNJUNGAN KE UK SEMASA TUMBUKAN BERSIH 2.0
Woi mangkuk! kah kah kah...apa salah pada warna ?...
Woi mangkuk! kah kah kah...warna kuning bukan hak mutlak untuk golongan LGBT...warna hijau bukan hak mutlak untuk Himpun Hijau...warna merah bukan hak mutlak untuk Patriot...warna kuning bukan hak mutlak untuk Bersih...
Jika begitu kepala hotaknya...haramkan saja pemakaiaan baju berwarna kuning di negara rejim UMNO/BN ini...semua wajib pakai warna rasmi UMNO...
Woi mangkuk ! kah kah kah...


PELBAGAI JENIS DEMONSTARSI DI DUNIA TELAH MEMAKAI BAJU KUNING
Bersih 3.0: Kenapa Kuning ?
Meloya - Para peserta Bersih 3.0 yang merancang mengadakan perhimpunan haram di Dataran Merdeka di sini esok akan memakai kemeja-T berwarna kuning - sama seperti yang dipakai oleh pejuang agenda lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT).

Kuning selama ini sinonim dengan perjuangan golongan LGBT serata dunia dalam menunjukkan solidariti mereka menentang undang-undang yang menindas golongan berkenaan.

Antara perhimpunan dan perarakan yang melibatkan golongan itu mengenakan warna kuning termasuk Gay Pride Parade Toronto dan Gay Pride Parade Johannesburg dan Gay Pride Parade London yang dihadiri oleh ribuan penyokong seks bebas itu setiap tahun. 

KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI

1 comments:

Anonymous said...

Kalau macam tu warna kuning pada lambang bulan sabit dan bintang pecah 14 di Jalur Gemilang apa pula maknanya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template