Sunday, April 29, 2012

“Kita tidak mahu dipilih atas penipuan" kata Najib

“Kita tidak mahu dipilih atas penipuan" kata Najib

“Kita tidak mahu dipilih atas penipuan" kata Najib...“Kita tidak mahu dipilih atas penipuan" boleh dijadikan slogan PRU Najib...lebih baik dari slogan 1 Malaysia...

300 000 demonstran turun ke jalan raya...mana2 pemimpin jika menghadapi situasi rakyat sedemikian, secara psikologinya pemimpin tersebut akan berasa kurang kasih sayang dari rakyatnya kah kah kah...dengki dengan musuh yang mendapat kasih sayang lebih dari rakyat...

Najib seperti sukar untuk menerima kenyataan bahawa rejim UMNO/BN yang selama ini menang kerana penipuan. Najib tidak percaya SPR bantu mereka untuk menang kah kah kah...

Najib seperti sukar untuk menerima kenyataan bahawa Pakatan Rakyat yang menang keatas 5 buah negeri bukan cara penipuan. Najib percaya SPR bantu mereka untuk menang kah kah kah..
“Kita tidak mahu dipilih atas penipuan" kata Najib
Pada tahun 1999 Najib tidak percaya yang dia hampir kalah ketika itu kepada calon PAS dengan menang cuma 200 undi sahaja itu pun selepas ketibaan peti-peti undi entah dari langit mana ia turun sampai untuk menewaskan calon PAS...pada pru 2004 Najib menang majoriti 22 000 kah kah kah...

“Kita tidak mahu dipilih atas penipuan. Kita adalah kerajaan yang dipilih atas kehendak rakyat. Majoriti rakyat pilih kita kerana mereka tahu kerajaan kita BN lebih baik daripada mereka. Sebab itu mereka memilih kita,” kata Najib

Lihat kerajaan PR Perak, mereka menduduki semula Perak dengan cara bagaimana? rakyat Perak berdemonstran supaya kerajaan Perak ditukar kepada rejim BN?

Adakah dia percaya dia menang dengan majoriti besar kerana dia dapat kasih sayang dari rakyat?

Ini bukan era kegemilangan bagi rejim UMNO/BN untuk menyorok dan menipu rakyat...ini era rakyat laparkan kebenaran...


“Kita tidak mahu dipilih atas penipuan" kata Najib seorang penipu

Pembangkan tidak dihalang berhimpun asalkan tidak gugat keamanan, kata Najib
TMI - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini berkata bahawa kerajaan tidak menghalang mana-mana pihak, termasuk pembangkan, untuk mengadakan perhimpunan asalkan ia diadakan dalam keadaan yang aman dan di tempat yang sesuai.

Najib (gambar) merujuk kepada perhimpunan Bersih 3.0 yang berlangsung di sekitar kota Kuala Lumpur petang ini.

“Kita beritahu kepada mereka, kalau nak berhimpun, kita bagi Stadium Bukit Jalil, kita sanggup beri Stadium Merdeka pun (sebagai lokasi perhimpunan).

“Tapi, jangan menyusahkan rakyat dan mencemar imej negara kita,” kata Najib, mengikut laporan agensi berita rasmi Bernama.

Najib berkata bahawa Dataran Merdeka tidak dibenarkan diguna sebagai lokasi perhimpunan disebabkan ianya merupakan symbol kemerdekaan negara dan bukan untuk berdemonstrasi.

“Kita telah membina negara ini. Kita telah berkorban membawa Negara Malaysia kepada keadaan hari ini. Dan kita mesti pertahankannya di samping kita membenarkan hak asasi mereka untuk berhimpun,” katanya.

Najib turut mengecam dakwaan pihak pembangkang bahawa Suruhanjay Pilihan Raya (SPR) adalah tidak adil, menyatakan bahawa kemenangan Barisan Nasional (BN) selama ini adalah melalui keyakinan rakyat terhadap kebolehan mereka memimpin negara.

“Kita tidak mahu dipilih atas penipuan. Kita adalah kerajaan yang dipilih atas kehendak rakyat. Majoriti rakyat pilih kita kerana mereka tahu kerajaan kita BN lebih baik daripada mereka. Sebab itu mereka memilih kita,” kata Najib.

Beribu-ribu orang telah berkumpul di sekitar kota Kuala Lumpur untuk perhimpunan Bersih 3.0 dari pagi tadi.

KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI

1 comments:

Anonymous said...

kepala butuh bapak ko lah najib!kepala muanafik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template