Saturday, April 28, 2012

Bengkak, lebam berdarah juga dibayar kah kah kahIni namanya dengki...utusan dengki...pencacai dengki...UMNO/BN dengki...kerana sudah hilang kasih sayang dari rakyat kah kah kah...

LU PENCACAI MACAI PATUT LAPORKAN JUGA PERDARAHAN YANG BERLAKU JUGA DIBAYAR...

kah kah kah...banyak betul duit PR boleh sponsor ribuan peserta demostran...Lu orang tau rejim UMNO/BN lebih banyak wang dari PR...tapi rejim UMNO/BN masih gagal menghimpunkan ribuan orang...sepatutnya kewangan yang besar dimiliki rejim UMNO/BN mampu untuk kumpulkan lebih sejuta orang dengan lebih mudah kah kah kah...

woi mangkuk ! kah kah kah ribuan orang bermalam di tepi jalan pagi semalam sape bayar?
woi mangkuk !

Yang peliknya peserta Bersih bermati-matian mendedahkan secara terperinci bayaran dan tajaan tersebut kah kah kah...
YANG AKU TAU MEREKA GUNA BANTUAN  RAKYAT1 MALAYSIA RM500 UNTUK  HADIR BERSIH KAH KAH KAH...

Peserta perhimpunan disediakan kemudahan termasuk wang
Melayau sasau - Ego pembangkang yang selama ini mendabik dada bahawa mereka tidak perlu atau pernah 'memberikan wang' untuk menarik kehadiran penyokong dalam satu-satu aktiviti atau perhimpunan yang dianjurkan, memakan diri.

Bagi mereka, hanya UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang perlu 'menyuap' duit atau menaja sesuatu bagi menarik kehadiran khalayak sedangkan realitinya pada perhimpunan haram yang disokong pembangkang di ibu negara hari ini menceritakan sebaliknya.

Tinjauan Bernama di beberapa lokasi yang menjadi tumpuan peserta perhimpunan haram, yang kononnya untuk menuntut sistem pilihan raya yang bersih dan adil mendapati sebahagian daripada mereka sebenarnya ditaja oleh pihak tertentu, begitu juga kerajaan negeri.

Perkara itu didedahkan oleh beberapa peserta daripada Kelantan yang mana kedatangan mereka ditaja sepenuhnya meliputi pengangkutan, penginapan dan keperluan lain seperti belanja makan.

Menurut Wan Ismail Wan Mad, 34, beliau telah tiba di Kuala Lumpur sejak tiga hari lepas dari Tumpat dengan menaiki bas yang ditaja Pas bahagian itu.

Katanya selain disediakan hotel, beliau dan peserta lain turut diberi "duit poket" sebanyak RM150 setiap seorang.

"Semasa perhimpunan tahun lepas (9 Julai 2011) saya turun berdemo guna duit sendiri, sekarang diberi duit poket serta disediakan bas dan hotel.

"Jadi lagi bersemangatlah kami turun ke mari (Dataran Merdeka)," katanya ketika ditemu bual Bernama di sini.

Seorang remaja yang hanya mahu dikenali sebagai Azli, 25, berkata peluang untuk turun berhimpun dengan segala perbelanjaan, termasuk duit poket disediakan kerajaan Pas Kelantan, menjadi dorongan utama kepadanya untuk turut serta dalam perhimpunan itu.

"Kami turun dua bas dari Pasir Mas untuk demo kali ini, kami tinggal di hotel berdekatan bagi memudahkan perjalanan ke Dataran Merdeka," katanya.

Pasangan suami isteri berusia sekitar 50-an, dari Kedah pula berkata mereka didatangkan dengan 20 buah bas dengan dikenakan bayaran serendah RM10 seorang, berbanding harga tambang biasa kira-kira RM100 pergi dan balik dari Alor Setar ke Kuala Lumpur.

Beliau yang hadir bersama suaminya sejak semalam dan ditempatkan di sebuah hotel berdekatan Dataran Merdeka berkata tambang semurah itu memberi lebih dorongan untuk mereka turun ke ibu negara.

Sementara itu, Azizah, 23, dari Permatang Pauh pula berkata beliau datang bersama dua saudara maranya bagi memberi sokongan kepada perhimpunan itu.

Katanya, mereka yang didatangkan dengan sebuah bas turut diberikan RM20 seorang sebagai wang belanja, didakwa diterima daripada seseorang bernama Mansor.

"Yang menghairankan saya ialah kenapa hanya sebuah bas sahaja dari Permatang Pauh," katanya.

KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI

1 comments:

Anonymous said...

mentaliti umno memang macam tu, dia ingat org lain pun malaun macam mereka, kaki rasuah, kaki penipu, kaki makan duit zakat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template