Thursday, December 1, 2011

NFC: PKR pertikai kenyataan awal polis ‘bersihkan’ imej Umno

TMI - PKR mendakwa polis bertindak membersihkan imej bagi pihak Umno ekoran kenyataan Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar tiada unsur pecah amanah dalam skandal projek ternakan lembu Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC) setakat ini.

“Mengapa mengeluarkan kenyataan (sedemikian) ketika siasatan masih dijalankan. Dan, ketika perhimpunan utama Umno sedang berlangsung?” kata Naib Presiden PKR N. Surendran (gambar) dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau mempersoalkan kenyataan Khalid itu sedangkan pihaknya masih belum memanggil Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, yang keluarganya diberikan projek itu, untuk diambil kenyataan.

“Ia kelihatan Timbalan Ketua Polis Negara Khalid mengharapkan orang ramai agar percaya bahawa tiada salah guna jenayah oleh mana-mana orang, meskipun dana awam digunakan untuk membeli kondominium mewah, lawatan ke luar negara, kereta-kereta mewah dan tanah perdana,” kata beliau.
KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI
Pagi tadi, Khalid berkata tiada unsur pecah amanah atau penyelewengan dalam isu dana NFC dan pembelian sebuah kondominium mewah di ibu negara.

Beliau berkata, siasatan masih dijalankan sambil memberi jaminan proses itu akan dilakukan secara telus tanpa melindungi mana-mana pihak.

“Siasatan polis setakat ini mendapati tiada elemen pecah amanah. Namun, kita masih menyiasat secara keseluruhannya kes ini termasuk ke mana wang atau dana NFC dibelanjakan.

“Kita sudah panggil 74 individu untuk diambil keterangan setakat ini,” katanya.

1 comments:

Anonymous said...

Macam mana pihak polis nak "bersihkan" imej UMNO,diri sendiri pun kotor dan comot.Bersihkanlah diri sendiri dulu baru bersihkan orang lain.Pegawai polis macam inilah kelak bila sudah bersara boleh kahwin yang muda dan belanja berjuta ringgit sebab dapat hadiah dari UMNO.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template