Sunday, December 4, 2011

Julia Perez binti Dajjal

Puluhan orang yang berhimpun dalam Front Pembela Islam (FPI) Bandung Raya dihadapan Pejabat DPRD Kota Bandung. Mereka berhimpun menolak kedatangan artis dangdut seksi Julia Perez (Jupe).

Ketua Syura FPI Bandung Raya Soirin Ahmad Abdullah, kepada wartawan di Bandung, Jumaat, berkata pihaknya menolak kedatangan Jupe, kerana hanya akan menghancurkan moral umat dan mencemarkan visi Bandar Bandung sebagai bandar agama.

Dengan membentangkan poster bertulis "Julia Perez binti Dajjal", dan beberapa kalimat kecaman lain, FPI meminta Pemkot dan Polrestabes cekal Jupe untuk tidak jadi muncul di Tegallega, Sabtu (3 / 12).

"Kami secara tegas menolak kedatangan Jupe ke Kota Bandung, kerana jelas mengancam moral umat dan jelas kedatangannya membelakangkan slogan bandar bandung yang beragama," tegasnya.
KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI
Dia menegaskan, pihaknya akan sangat kooperatif serta sangat menyokong kerajaan Kota Bandung membatalkan acara itu jika Jupe muncul di pentas. Sementara itu, kira-kira enam wakil rakyat diterima ahli Suruhanjaya D DPRD Bandung Deni Rudiana untuk berbincang dan selepas melakukan perbincangan tersebut perhimpunan FPI tamat dan dikawal sebuah kereta rondaan dari Polis.

Sebelumnya, Datuk Bandar bandung, Dada Rosada berkata, beliau tidak melarang Jupe muncul di Kota Bandung asalkan artis tersebut tidak berpenampilan seksi dan seksual atau menggoda kaum lelaki. "Kita tidak melarang orangnya, tetapi yang kita larang itu, penampilannya, gerakannya dan pakaiannya," kata Dada.

Kemudian, beliau menegaskan jika Jupe muncul dengan tidak memenuhi syarat itu, pihak Polis harus menghentikan acara itu dan membatalkannya.

"Polis sudah ada nanti di sana, jadi kalau dia (Jupe) tetap berpenampilan seksi dan seksual maka Polis akan memberhentikan acara itu," ujar Dada. Diterjemah dari kompas

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template