Wednesday, December 21, 2011

Berita baik untuk rakyat negeri Terengganu, jangan bayar lagi cukai pintu, tunggu PAS menang

Jangan bayar lagi cukai pintu, tunggu PAS menang
BO - PAS Terengganu telah pun melaksanakan janji manifesto ketika memerintah negeri Terengganu diantara tahun 1999 hingga tahun 2004.

Antaranya adalah menghapuskan bayaran TOL Jambatan Sultan Mahmud dan mengecualikan pembayaran cukai pintu rumah kediaman.


Menurut Pesuruhjaya PAS Terengganu, Haji Mohd Abdul Wahid Endut, PAS sudah pun menegaskan 'ikrarnya' akan terus membantu rakyat sekiranya diberi mandat selepas Pilihanraya Umum ke-13 nanti.

"konsep kita lain, kita sudah rangka (program) untuk (membantu) orang susah, kita tak beritahu (semua), kita dah siap manifesto kita, kita hanya beritahu 5 (perkara) dahulu,
KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI
"tak boleh beritahu semua, nanti umno ni tipu dan tiru. Dia tiru apa yang kita buat, mereka tak pandai pun,"ujarnya dalam Majlis Dailog bersama Warga Tionghua Kuala Terengganu pada 17 Disember lalu.

Menurutnya, PAS akan meneruskan dasar pengecualian cukai pintu rumah kediaman bagi membantu mengurangkan beban sara hidup penduduk bandar yang semakin meningkat.

Sehubungan itu, beliau yang juga Ahli Parlimen Kuala Terengganu mengesyorkan, kepada mana-mana warga bandar tidak perlu membayar cukai pintu sekarang dan tunggu sehingga PAS menang selepas PRU-13.

"antaranya kalau kita (PAS) menang, nak tolong rakyat, cukai pintu rumah kediaman, kita kecuali sementara ini, kalau ada yang tak bayar cukai pintu rumah, jangan bayar, tunggu kita menang,"ujarnya.

Menurutnya, hampir 80% warga bandar di seluruh negeri Terengganu tidak membayar cukai pintu kerana beberapa sebab termasuk tidak puas hati dengan khidmat yang diberikan oleh pihak Majlis Perbandaran dan Majlis Bandaraya.

Beliau selaku bekas Exco kerajaan PAS Terengganu berkata, pemerintahan PAS tidak menekan rakyat bagi meningkatkan hasil negeri, kerana pandai mencari sumber-sumer pendapatan lain.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template