Sunday, November 20, 2011

Botol plastik boleh dijadikan sebuah rumah

HHRS 2.0 - Sisa botol plastik di beberapa negara, boleh menjadi penyelesaian bagi masalah perumahan di Nigeria.

Menggunakan botol plastik bekas air mineral mulanya dianggap sebagai idea yang pelik. Terutama bagi mereka yang ditugaskan untuk memungut sampah tersebut.

Sekumpulan aktivis yang dihantar, mempunyai rancangan untuk membina rumah dengan botol-botol tersebut.

Selain menyelamatkan alam sekitar dari sisa plastik, strategi ini juga dapat  menyelesaikan masalah kekurangan rumah di negara terpadat Afrika itu.

Prototaip rumah-rumah ini boleh dilihat di Kota Kaduna, Nigeria Utara dan kini sedang dibina. Jika berjaya, maka hal ini akan dibangunkan lebih lanjut. Diterjemah dari fiqhislam
KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI

1 comments:

ahlee on November 20, 2011 at 9:18 AM said...

HORRAY FREE FREE FREE...TANKUUU VERYMUCH N.AJIS...
PAS Bekalkan E.Coli Percuma Ke Setiap Rumah Di Kelantan.
Filed Under ( berita pisau ) by pisau on 20.11.11
20 tahun memerintah di Kelantan,kerajaan khawarij PAS secara konsisten berjaya membekalkan virus E.Coli kesetiap rumah secara percuma.

Kejayaan yang ditempa oleh Nik Aziz sebagai Menteri Besar sudah pasti akan tercatat didalam sejarah negara.Tidak ada mana mana kerajaan BN yang mampu menandingi kehebatan kerajaan khawarij PAS Kelantan.

Dasar membekal air kotor yang membawak virus E.Coli adalah inisiatif negeri berkebajikan PAS Kelantan.Di khabarkan ini menjadi punca kejayaan PAS untuk terus menjadi kerajaan di negeri Kelantan.

Rakyat Kelantan yang menyokong khawarij PAS sudah pasti akan menolak parti BN daripada menjadi kerajaan kerana seluruh negara yang diperintah oleh BN tidak pernah membekalkan virus E.Coli secara percuma sepertimana yang dilakukan oleh khawarij PAS Kelantan.
Read more: http://www.pisau.net/#ixzz1eGLUUK9k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template