Saturday, October 29, 2011

Menyenangkan yahudi juga orang yang bodoh

Ahmadinejad: Dunia Dalam Cengkraman Orang-Orang Bodoh
Agama Yahudi merupakan antara agama yang paling tua di Iran. Ia dipraktikan sebelum kedatangan Islam seperti yang tertera di dalam Taurat dan Injil dimana orang-orang Yahudi dibenarkan pulang ke Palestin oleh Cyrus Agung, seorang raja Parsi, setelah beliau mengalahkan kerajaan Babylon. Pada hari ini, kumpulan Yahudi dijanjikan perlindungan dibawah pemerintahan Republik Islam Iran. Di Teheran sahaja, terdapat 11 kuil Yahudi dibina. Sumber wikipedia. Mereka melindungi yahudi. Orang islam sunnah tidak dibela. Orang islam sunnah di Iran ditindas. Orang yahudi dilindungi oleh orang-orang bodoh.

Ahmadinejad: Dunia Dalam Cengkraman Orang-Orang Bodoh
HHRS 2.0 - Mahmoud Ahmadinejad tidak henti-henti melontarkan kata-kata protes atau penentanganya terhadap hegemoni yang dilakukan oleh kekuatan barat di seluruh dunia, khususnya dunia Arab dan Afrika. Presiden Iran ini menyatakan bahawa dunia kini dikuasai oleh orang-orang bodoh.

"Orang yang menguasai kekuatan dunia adalah orang-orang egois, hegemonik, dan tidak bijaksana. Mereka lupa akan Tuhan dan mereka merupakan orang terbodoh yang menguasai pusat kekuatan, "ujar Ahmadinejad, seperti dikutip Isna, Rabu (26/10/2011).

"Berubahlah pandanganmu dan hindarilah tindakan jahat. Iran adalah pelopor monotheis dan keadilan di dunia ini, "tambahnya.

Ahmadinejad selalu tampil sebagai penentang negara Barat. Ketika ini, Iran masih bertelingkah dengan Amerika Syarikat (AS) berkaitan masalah tuduhan rancangan pembunuhan Duta Besar Arab Saudi untuk AS.

Tudingan langsung oleh Iran dan Iran pun mengatakan, AS selalu tampil dengan tuduhan-tuduhannya baru terhadap Iran. Tuduhan rencana pembunuhan ini juga dianggap Iran sebagai propaganda AS untuk merosakkan hubungan Arab Saudi dan Iran.

Meskipun demikian, Menteri Luar Negeri Iran Ali Akbar Salehi tetap hadir di pemakaman Putera Mahkota Arab Saudi Putera Sultan demi mengendurkan ketegangan antara Iran dan Arab Saudi.
Diterjemah dari konspirasi.com

KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template