Wednesday, September 14, 2011

Tanda-tanda Akhir Zaman dari Ambon


Teka-teki penglibatan Mossad dalam tragedi berdarh di Ambon tempoh hari boleh diteliti lebih jauh dengan inflitrasi Zionisme Kristian dan kerangka analisis mengenai akhir zaman.

Koordinator Kajian Zionisme Antarabangsa (Kazi), Tri Putranto, menilai ada individu intelektual disebalik tragedi berdarah di Ambon , 11 / 9 yang lalu. Beliau yakin bahawa Zionis Kristian penyebab dalam kejadian yang memakan korban dari umat Islam itu.

"Saya yakin ada pelakon intelektual yang menggerakkan Ambon. Zionisme Kristian boleh jadi ada di sana. "Katanya kepada Eramuslim.com, selasa.

Menurutnya tidak boleh ditutup kemungkinan bahawa Kristian dan Yahudi akan bersatu. Sebab kelompok dalam agama Kristian terbahagi kepada tiga bahagian, yakni Orthodoks, Konservatif, dan Liberal. Dan kelompok Kristian Liberal adalah pihak yang berpeluang besar menerima kehadiran Yahudi.

"Mereka mempunyai misi yang sama tapi berbeza visi." jelas lelaki yang telah menghasilkan buku "Israel Menjarah Organ Tubuh Muslim Palestin" bersama Kazi ini.

Tri Putranto meneruskan bahawa persamaan misi antara Kristian dan Yahudi ada dalam konsep messianisme, yakni apa yang disebut sebagai sambutan terhadap Armageddon. Armageddon sendiri adalah huru-hara yang akan berlangsung di akhir zaman. Di sini antara kumpulan Yahudi dan Kristian sama-sama meyakini bahawa akan adanya seorang Messiah yang turun.

Oleh kerana itu, katanya, penglibatan Zionisme Kristian dalam kes Ambon boleh kita hidu dengan kebencian yang mereka suarakan kepada umat Islam.

"Mereka akan bergabung. Yahudi dan Kristian akan bersatu, kerana mereka mempunyai satu musuh yang sama iaitu Islam. "Jelasnya kepada Eramuslim.com

Inikah tanda-tanda akhir zaman, dimana kaum muslimin akan diserang dari pelbagai arah oleh kaum Kristian dan Yahudi? Dan umat Nasrani dan Yahudi bersatu dalam barisan Dajjal untuk melawan umat Islam. Kita tunggu saja.

Diterjemah dari fiqhislam

KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template