Friday, September 23, 2011

Kartun Nickelodeon Jelas Ada Simbol Dajjal


Soalan

Tuan, mengapa kali setiap saya menonton kartun spongebob atau kartun-kartun di nickelodeon ada simbol-simbol occultisme. contohnya ketika spongebob edisi mr.magic ada gambar mata satu yang besar di gerbangnya dan kata sahabat saya ada juga simbol bintang daud di kartun chalk zone. apa semua ini ada kaitannya dengan zionis antarabangsa dan adakah pemilik nickelodeon juga orang Yahudi serta apa sarannya untuk anak-anak?Jawapan

Alaikumsalam warahmatullahi wabarakatuh. Jazakallah pertanyaannya saudaraku, semoga anak-anak kita sentiasa dilindungi Allah untuk dijauhankan dari tayangan-tayangan tidak bermanfaat. Kerana jika tauhid seorang anak hancur, maka hancur pula masa depan generasi Islam yang sekarang tengah kita bina.

Saudaraku, Nickelodeon adalah sebuah rangkaian TV kabel khusus untuk tayangan anak-anak dan praremaja, tetapi juga memainkan program untuk remaja dalam blok acara TEENick. Pada awalnya Nick, biasa tayangan ini disebut, hanya di Amerika Syarikat, tetapi sekarang sudah merebak ke berbagai negara seperti di rantau Asia Tenggara.


Nickelodeon dilancarkan di Singapura dan membangunkan perkhidmatan di Asia Tenggara dan Polinesia. 

Rangkaian Nickelodeon sendiri adalah dimiliki oleh MTV Networks sebagai anak syarikat dari raja media dunia, iaitu Viacom International (singkatan dari Video & Audio Communications) atau biasa disebut Viacom Inc. Dan yang menarik Viacom Inc adalah syarikat media yang dipimpin oleh Sumner Redstone (Lahir tahun 1923 dengan nama Murray Rothstein), seorang Yahudi yang tergolong sebagai konglomerat media terbesar keempat di Amerika. Mendahuluinya, ada nama-nama rangkaian Media Yahudi lainnya seperti The Walt Disney Company, Time Warner dan News Corporation. Maka itu wajar saja, jika 96% rangkaian media ketika ini dikuasai oleh Yahudi.

Viacom sendiri mempunyai pendapatan lebih daripada $ 10 bilion setiap tahun, termasuk dari rangkaian kabel Nickelodeon yang banyak kita nikmati. Ia juga menghasilkan dan mengedar program televisyen sekaligus, mempunyai 12 stesen televisyen dan 12 stesen radio. Termasuk menghasilkan filem ciri melalui Paramount Pictures, yang dipimpin oleh rakan sekerja Yahudi lainnya, iaitu Sherry Lansing.

Darah zionis yang mengalir dalam tubuh Summer Redstone pun sangat kuat. Dia secara terangan-terangan pernah menyokong George Bush dalam pemilihan Presiden tahun 2004. Diduga kerana dia berpendapat bahawa kemenangan Bush akan lebih baik untuk menunjang laju syarikat zionisme medianya secara ekonomi.

Maka tidak hairan dalam masa beberapa tayangannya, program kabel Nickelodeon sarat akan misi Yahudi tidak saja simbol, tetapi juga fikrah. Tayangan Avatar The Legend of Aang, misalnya, kalau kita perhatikan adalah berdasarkan dari konsep ateisme yang dipropagandakan Kabbalah. Konsep kekuatan angin, air, udara, dan api diambil dari kepercayaan Yahudi kuno tentang Dewa-dewa. Anak-anak kita digiring pada pemahaman Aristotelian bahawa alam ini bergerak dengan sendirinya.


Dalam kitab Zohar, keempat elemen ini menjadi asas yang disebut berada di sebalik penciptaan Adam (Bahagian 2, halaman 23, 2, halaman 254, 2, Bahagian 3, laman 225, 1 dan di tempat lain). Sedangkan pada teks Midrash (Bamidbar Raba, bab 14) empat elemen ini disajikan saat menjelaskan urutan daripada proses penciptaaan elemen-elemen masing-masing tersebut. Secara spesisifk ini dijelaskan dalam bab tentang mukjizat yang diberikan oleh 12 ketua suku Israel di padang pasir. Midrash sendiri adalah sebuah sistem tafsiran dan penjelasan Talmud dengan tujuan menyesuaikan ajaran-ajaran itu agar dapat dilaksanakan dalam pola kehidupan yang sudah banyak berubah. Jadi semacam kitab tafsir yang ditulis untuk membumikan ajaran Yahudi dengan realiti manusia.

Akhirnya, anak-anak yang menyenangi tayangan ini akan digiring bahawa alam ini ada berasingan dari kehendak tuhan, bahkan lebih jauh dari itu tayangan ini akan mengatakan bahawa alam semesta ini mempunyai kekuatan sendiri tanpa peranan serta Allah. Faham maksud saya?

Padahal Allah secara jelas-jelas berfirman dalam Al-Quran,

"Dialah pencipta langit dan bumi." (Al-Quran, 6:101)

"Dan apakah orang-orang kafir tidak mengetahui bahawa langit dan bumi itu keduanya dahulu adalah suatu yang padu, kemudian Kami pisahkan antara keduanya. Dan dari air Kami jadikan segala sesuatu yang hidup. Maka mengapakah mereka tiada juga beriman? "(Al Anbiya: 21)

Selanjutnya, jika Avatar menyajikan empat elemen alam yang kuat akan inflitrasi teologi Kabbalah. Maka tayangan Spongebob banyak memaparkan sisi kekuatan Illuminati dan Dajjal. Dalam salah satu adegan, Spongebob bersama Patrick berjalan beriringan melalui karpet berpola catur (hitam-putih, mewakili persilangan dua dimensi, dimensi manusia dan dimensi lain, biasanya dipergunakan untuk ritual pemanggilan setan) untuk menuju pintu bertemu Mata Satu (Antikristus Dajjal).

Sejumlah media massa AS juga pernah melaporkan bahawa kartun Spongebob yang paling digemari kanak-kanak sekarang ini mempomosikan homoseksualiti. Alex Fung, seorang desainer di New York, kepada media pernah mengatakan bahawa karkter Spongebob tak begitu menampakkan watak maskulin dan terlalu lembut untuk ukuran laki-laki.

Asupan misi homo seks pun semakin kuat kala kita menyaksikan beberapa ciri dari tayangan produk zionis tersebut, seperti tokoh Spongebob yang flamboyan, penuh emosi, selalu telihat periang dan tak jarang bernyanyi bersama rakan lelakinya, Patrick, dan teman wanitanya yang berotot, Sandy Squirre.

Akhrinya menjadi wajar ketika sebuah VCD baru dibahagikan kepada 61.000 ribu sekolah di seluruh Amerika oleh para aktivis homoseksual. Dalam VCD itu kaum laknat tersebut menggunakan watak-krakter TV popular untuk anak-anak seperti Spongebob squarepants dan si dinosaurus Barney untuk mendoktrin anak-anak supaya mereka mahu mengikuti gaya hidup mereka.

Walhasil, masih banyak kisah-kisah yang mendidik untuk kita jelaskan kepada anak kita, daripada tayangan-tayangan merosakkan akidah seperti SpongeBob dan Avatar. Sebab kisah Nabi, Sahabat, Ulama, dan Mujahid rasanya sudah mulai ditinggalkan oleh anak-anak kita. Salah siapakah ini semua? Semoga boleh menjadi renungan kita bersama. Allahua'lam. (Muhammad Pizaro Novelan Tauhidi)

KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template