Wednesday, June 15, 2011

Syeikh Imran Hossein: Dajjal Akan Muncul Dalam Kurun Waktu 25 Tahun Lagi

http://4.bp.blogspot.com/-4-KUcH0mzVw/Ta-832yT7jI/AAAAAAAABUM/_bHK8-FybkI/s1600/dajjal-1.jpg

HHRS 2.0 - "Israel sebetulnya sudah menguasai dunia sekarang, kerana Israel menguasai Amerika Syarikat. Tapi saat ini Israel menguasai dunia melalui belakang layar, esok tidak akan ada lagi paparan. "Katanya dalam Bahasa Inggeris.

Jika situasi ini dibiarkan, Syeikh Imran meramalkan bahawa kemunculan Dajjal sudah tidak akan lama lagi. Dajjal akan tampil dan umat Islam harus mempersiapkan diri.


"Ketika Israel menguasi dunia esok, seorang lelaki akan tampil di Jerusalem dan mengisytiharkan dirinya adalah Al-Massih Sang Penyelamat. Saya ramal ini akan terjadi dalam kurun waktu kurang dari 25 tahun. "


Paparan Syeikh Imran tentu memeranjatkan para jamaah yang hadir. Namun Ulama yang pernah menimba ilmu di Al Azhar Kaherah ini meyakini bahawa kehadiran Dajjal sudah dinubuwahkan oleh Rasulullah SAW.


"Nabi saw telah menerangkan dia kepada kita. Dia adalah seorang Yahudi, muda, kuat dan rambutnya keriting. Dia adalah Al-Massih Ad-Dajjal. "


Kehadiran Dajjal, banyak Syeikh Imran, akan selari dan simetris dengan kewujudan New World Order sebagai jalan penguasaan sistem Politik Zionis Israel yang tengah dilancarkan Israel ke seluruh umat manusia sampai saat ini.


"Dalam rangka menguasai dunia, Israel perlu membina kediktatoran politik universal kepada seluruh manusia." Sambung lelaki yang keluar dari Kerajaan Trinidad dan Tobago pada tahun 1985 dan memilih hidup di jalan dakwah ini. (diterjemah dari fiqhi)

5 comments:

orang lama said...

bapak segala dajal wujud kat msia - si kitol madey, 22 tahun jadi ketua rejim penyamun

Anonymous said...

apa ni komen ada kaitan politik lak! Bersatulah! Dajjal akan keluar! Bila umat islam Pas - UMNO nak bersatu??

Alif Yusof on June 19, 2011 at 9:42 PM said...

Ko nak cakap Tun. Nik Aziz tu pegang Kelantan sampai la ni ko tak persoalkan. Aisey, sudah2 la nak pecahkan umat islam. ke ko ni kapir penyamar nak pecah belah kan umat islam msia??

Anonymous said...

orang lama,ko taktau jasa besar mahathir atas umat Islam dunia! Rajin2 la google. Nicky Najis dari kelantan aku rasa wakil dajjal di mesia ni- pemusnah umat islam n agama islam di Tanah Melayu ni. Ko tu anak buah dier...

Anonymous said...

korang ni buta hati agaknya..of course nak kuasai dunia mesti ada kena mngena dgn politik!baca sejarah lagi..kaji hadis..kaji alquran..one more thing..apa jasa Mahathir tu pada umat Islam?Islam kat negara Malaysia ni mcm mana?nak sebar Islam pun kena ada tauliah..Peristiwa Memali tu, org Islam gak kan? Apa salah diorg sampai kena bunuh? Siapa punya kerja? Siapa PM masa tu? Kaji lagi la korang semua..jgn dok percaya benda yg ada dpn mata je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template