Thursday, June 30, 2011

Lihatlah, Bagaimana Orang Yahudi Mendidik Anak Mereka (2)


"There is no investment in Israel more vital than an investment in the children." (Israel Children Centre)

Fenomena barbarisme dalam bangsa Yahudi tidak terlepas dari pendidikan Zionisme yang telah mereka tanamkan kepada anak sejak kecil. Yury Ivanof dalam bukunya yang berjudul "Hati-Hati Zionisme" menulis bahawa ajaran kekejaman, kekerasan dan kebiadaban dalam Talmud sudah diajarkan ke anak-anak sejak balita. Para orang tua pun tidak segan-segan menanamkan prinsip asas pada anak-anak seperti tindak penindasan, pembunuhan dan keganasan adalah sah dan sangat dianjurkan dalam agama Yahudi. Selain orang Yahudi berhak untuk dibunuh, ini adalah perintah suci untuk bangsa Yahudi.

"Hanya orang-orang Yahudi yang manusia, sedangkan orang-orang non Yahudi bukanlah manusia, melainkan binatang." (Kerithuth 6b hal.78, Jebhammoth 61a)

"Orang-orang non-Yahudi harus dijauhi, bahkan lebih daripada babi yang sakit." (Orach Chaiim 57, 6a)

Namun di sebalik itu semua, kunci penanaman nilai Zionisme kepada seorang anak adalah sebuah doktrin wajib bagi orang tua. Dalam Talmud, pengabaian pendidikan agama (baca: Zionisme) oleh ibu bapa adalah sebuah tindakan yang tercela.

"Menyangkal pengetahuan agama (sama dengan) merampas anak kanak-kanak dari warisan." (Talmud Sanhedrin 91B)

Maka itu betul kata C. Robb, "When you into the eyes your children, you can see the future of Israel". Yahudi sedar betul bahawa pendidikan anak adalah keniscyaan bagi perlawanan seterusnya kepada bangsa bukan Yahudi dan sebuah ideologi yang akan menghasilkan bibit-bibit baru.

Berdasarkan kajian Dr. Wail al-Qodhi, bahawa bahan pelajaran Sejarah, Geografi dan Bahasa Ibrani selalu menggunakan pendekatan ajaran Talmud, iaitu keganasan dan kekerasan. Anak-anak Yahudi pun sejak kecil sudah diajarkan, bahawa seorang Yahudi apabila berkahwin dengan Non Yahudi hukumnya tidak sah. Kerana dalam ajaran Talmud wanita Non Yahudi dianggap sebagai binatang peliharaan.

Dalam bahasa Talmud, maka wanita bukan Yahudi akan disebut dengan istilah Shiksa. Shiksa sendiri adalah kata terbitan dari kata Ibrani "shegitz" yang merujuk kepada bangkai babi. Oleh sebab itu, tak hairan jika seorang anak kecil Yahudi di Israel pernah tertangkap kamera sedang menendang seorang ibu muslimah sebagai bentuk indoktrinasi Talmud dalam otaknya.

Bukti untuk menguatkan penemuan itu adalah sebuah tinjauan yang diadakan Ary Syerabi, bekas pegawai dari Unit Anti Teror Israel, terhadap 84 anak-anak Israel usia sekolah dasar, saat dia bergabung dengan London Institute for Economic Studies. Dari survey ini nampaknya kita akan melihat betapa mereka memang sudah bersiap untuk bertempur melawan kita (baca: umat Islam)

Ketika itu Ary Syerabi ingin mengetahui perasaan apa yang ada di dalam benak anak-anak Israel terhadap anak-anak Palestin sebaya mereka yang sesungguhnya. Kepada anak-anak Israel itu, Ary memberikan sehelai kertas dan pensil, lalu kepada mereka Ary berkata, "Tulislah surat buat anak-anak Palestin, surat itu akan kami sampaikan pada mereka."

Hasilnya sangat memeranjatkan. Anak-anak Israel yang menyangka suratnya benar-benar dihantar kepada kanak-kanak Palestin menulis surat mereka dengan sebenar-benarnya, keluar dari hati terdalam. Salah satu surat ditulis oleh seorang anak perempuan Israel berusia 8 tahun. Ia mengaku menulis surat kepada anak perempuan Palestin seusianya. Isi suratnya antara lain:

"Sharon (PM. Israel, red.) Akan membunuh kamu dan semua penduduk kampung dan membakar jari-jari kamu dengan api. Keluarlah dari dekat rumah kami, wahai monyet betina. Kenapa kamu tidak kembali ke (tempat) dari mana kamu datang? Kenapa kamu mau mencuri tanah dan rumah kami? Saya mempersembahkan untukmu gambar (ini), supaya kamu tahu apa yang akan dilakukan Sharon pada kalian ... ha ... ha ... "

Menurut Dr. Wail Al Qadhi sekurang-kurangnya ada 5 tujuan terselubung dalam pendidikan yang di ajarkan Yahudi terhadap anak-anak, iaitu:

1. Tercapainya keyakinan mutlak pada anak-anak bahawa bangsa Yahudi adalah bangsa pilihan dan mempunyai hak sepenuhnya ke atas tanah Israel.

2. Mewujudkan generasi yang benci terhadap bangsa Arab dan Islam dengan cara brutal, sadis dan pengganas serta memperluaskan wilayah Israel dengan cara merampas dan merompak.

3. Memperjelas dan memberikan pemahaman pada anak-anak, orang Yahudi akan menjadi musuh bersama bukan Yahudi, dan tidak akan ada yang menolong Bangsa Yahudi kecuali orang Yahudi itu sendiri.

4. Mewujudkan generasi yang saling menolong dan melingdungi hanya untuk sesama Yahudi dan untuk bukan Yahudi berlaku sebaliknya.

5. Terbentuknya generasi yang bangga sebagai bangsa Yahudi, kaum termulia dari umat lain (sya'bu mukhtar), bangsa yang mendapat kehormatan mendapat "tanah yang dijanjikan" (al-ardhu al-mau'udah), dan sebagai bangsa pilihan yang mempunyai kelebihan dan keistimewaan .

Media Barat sering menggembar-gemburkan bagaimana kurikulum sekolah di Palestin kerap mengajar kebencian mereka kepada Israel, tanpa mereka melakukan kritik sama kepada orang tua Israel yang mendoktrinasi anak-anaknya yang menyatakan bahawa anak-anak Palestin lebih buruk dari najis.

Mereka juga mensinyalir ajaran Jihad sebagai pencetus rosaknya perdamaian antara Israel dan Palestin, tanpa menunjuk hidung mereka sendiri dimana tidak ada ajaran yang lebih biadab dari Zionisme yang menyatakan selain golongannya lebih daripada babi yang sakit.

Inilah yang dilakukan oleh Arlene Khusner, seorang Wartawan Israel, yang pernah menulis "Texts of Hate" pada tahun 2008 yang menyerang ajaran kekerasan dalam Al-Quran sebagai "pihak tertuduh" di sebalik kebencian anak Palestin kepada rejim Zionis. Atau juga tulisan "Hamas Steals Mickey Mouse Image to Teach Hate and Islamic Supremacy," pada tahun 2007 yang ditulis oleh dua agen Israel Itamar Marcus and Barbara Crook yang mengkritik tayangan Televisyen Hamas (Aqsa TV).

Hamas memakai serial anak Mickey Mouse untuk mendoktrin Jihad para anak Palestin dan meyakinkan Islam akan menguasai dunia. "Rafah Sings oh .. os its answer is AK 47," ya bunyi yang dilantunkan Mickey Mouse ala Hamas di Aqsa TV.

Kini yang membimbangkan adalah penyebaran doktrinasi Talmud kepada anak-anak tidak saja terjadi di Israel, tetapi juga meluas ke dataran Asia, seperti Korea Selatan. Agensi Berita Ynet, melaporkan bahawa hampir setiap rumah di Korea Selatan sekarang mengandungi Talmud terjemahan Korea. ibu-ibu di Korea sudah mula mengajarkan Talmud kepada anak-anak mereka.

Dalam sebuah negara hampir 49 juta orang yang percaya pada ajaran Buddha dan Kristian, ada lebih banyak orang yang membaca Talmud - atau sekurang-kurangnya mempunyai salinan mereka sendiri di rumah - lebih dari di negara Yahudi. Bahkan lebih. Inikah meman tanda-tanda akhir zaman dimana nantinya dunia terbelah menjadi dua: antara kaum kafir dan umat Islam. Wallahua'lam. (Pz / bersambung)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template