Friday, June 10, 2011

Fidel Castro dedah Teori Konspirasi Kerajaan Tunggal Yahudi Dunia (Bilderberg Group)

Castro Ungkap Teori Konspirasi Pemerintahan Tunggal Yahudi Dunia

HHRS 2.0 - Bekas pemimpin Cuba Fidel Castro mengupas sebuah teori yang menyebut bahawa Bilderberg Group, sebuah organisasi bayangan, telah berubah menjadi seperti pemerintahan global dan mengendalikan berbagai hal. Tidak hanya dalam bidang politik dan ekonomi antarabangsa, bahkan budaya pun tidak terlepas dari kawalan organisasi tersebut.

Bekas Presiden Cuba berusia 84 tahun itu pada hari Rabu (18 / 8) waktu setempat menulis sebuah rencana yang "memakan" tiga halaman dari surat khabar milik Parti Komunis Cuba, Granma yang halamannya hanya berjumlah lapan. Castro sebahagian besar mengutip mentah-mentah dari sebuah buku terbitan tahun 2006 yang ditulis Daniel Estulin, penulis kelahiran Lithuania.

Dalam bukunya yang bertajuk "Rahsia Kumpulan Bilderberg", Estulin menyatakan bahawa kumpulan antarabangsa tersebut mengendalikan sebahagian besar dunia. Kumpulan itu menggelar forum tahunan rahsia yang dihadiri para politikus, cendiakawan, dan ahli koperat ternama sejak organisasi itu pertama kali ditubuhkan pada 1954 di hotel Bilderberg, Belanda.

Castro tidak mengomentari petikan tersebut dan hanya menyebut Estulin sebagai seseorang yang jujur ​​dan berpengetahuan luas. Castro juga menyebut buku itu "cerita yang hebat."

Seperti dikutip Castro, buku Estulin menyebut golongan jahat dan para pelobi Bilderberg memanipulasi awam "untuk mencipta sebuah kerajaan global yang tidak kenal batasan dan tidak bertanggung jawab pada siapa pun kecuali dirinya sendiri."

Laman web Bilderberg menyebutkan bahawa para anggotanya "hampir tiga hari mengadakan perbincangan secara tidak rasmi dan rahsia mengenai topik-topik yang dikhuatiri" setahun sekali. Tapi, kumpulan tersebut mendakwa tidak melakukan hal lain.

Bilderberg mengatakan bahawa pertemuan-pertemuan tersebut bertujuan untuk mendorong masyarakat bekerja sama mengatasi permasalahan dasar besar.

Yang menarik perhatian para pengkritik adalah ahli-ahlinya yang terkemuka. Banyak ahli keluarga Rockefeller, Henry Kissingerm pelbagai pejabat senior AS dan Eropah serta ahli perniagaan dan pimpinan media antarabangsa turut menyertainya.

Kutipan yang diterbitkan Castro menunjukkan bahawa akademi sosialis di Frankfurt School yang hanya diketahui beberapa orang, bekerja sama dengan para ahli keluarga Rockefeller pada 1950-an untuk memberi jalan bagi pemuzik rock agar boleh/// mengendalikan massa dengan mengalihkan perhatian mereka daripada hak-hak sivil dan ketidakadilan sosial .

"Orang yang dipertanggungjawabkan memastikan agar rakyat Amerika menyukai the Beatles adalah Walter Lippmann sendiri," demikian ditekankan dalam kutipan itu, merujuk pada seorang ahli falsafah politik dan bekas kolumnis surat khabar yang meninggal pada 1974.

"Di AS dan Eropah, banyak konsert besar muzik rock yang digelar di tempat terbuka dipergunakan untuk membendung rasa tidak suka dari masyarakat," demikian ditambah dalam kutipan itu.

Castro memang telah sejak lama mengesyaki pelbagai rencana di balik layar. Ia selalu mempersoalkan serangan 11 September yang diyakininya dirancang oleh kerajaan Amerika dengan tujuan mengaut wang. Yang lebih baru, ia juga menyebut Washington mendalangi penenggelaman kapal Korea Selatan pada bulan Mac lalu dan mengambing hitamkan Korea Utara.

Laman web Estulin sendiri menyebutkan bahawa serangan 9 / 11 kemungkinan disebabkan oleh sejumlah bom nuklear kecil. Ia juga menyatakan bahawa CIA dan para pengedar dadah yang mendalangi kemalangan pesawat yang melintas di atas Lockerbie, Scotland, dan kemudian menyalahkan Libya.

Teori konspirasi Bilderberg memang amat popular di berbagai spektrum ideologi, bahkan jika mereka tidak setujua dengan yang ingin dilakukan kumpulan itu. Golongan kiri menyebut kumpulan itu mempromosikan dominasi kaum kapitalis, sementara sejumlah halaman sayap kanan menyebut Bilderberg yang menempatkan Barack Obama untuk memimpin AS untuk mengerakkan sosialisme.

Sebahagian besar tulisan Estulin didasarkan pada laporan Big Jim Tucker, seorang penyelidik Bilderberg Group yang menulis di laman-laman sayap kanan.

"Itu cuma bahan (cerita) Seronok, 15 orang duduk dalam sebuah bilik dan menentukan nasib umat manusia," kata Herbert London, presiden Hudson Institute, sebuah think tank yang berpangkalan di New York.

Ketika cuba dihubungi para hari Rabu, American Friends of Bilderberg tidak mengangkat telefon. Laman web kumpulan tersebut juga tidak menyebutkan nombor kenalan.

Sebahagian besar tokoh yang jadi ahli Bilderberg adalah orang-orang Yahudi dan Zionis. Pertemuan tahunan digelar di berbagai lokasi di seluruh dunia dan tertutup bagi awam serta pers, meskipun ada sesi sidang akhbar ringkas yang biasanya digelar pada pengujung setiap pertemuan untuk menceritakan sebahagian topik bahasan dalam istilah umum.

Kawasan resort dan hotel yang menjadi tempat pertemuan mereka selalu disterilkan dari penduduk dan pengunjung, selain itu, wilayah pertemuan dijaga askar bersenjata, pengawal, Secret Service, dan polis tempatan. Semua ruangan pertemuan dan persidangan diimbas terlebih dahulu agar memastikan tidak ada alat penyadap bunyi sebelum setiap pertemuan digelar.

Dalam berita yang dimuat halaman Russia, RT, yang sudah dihapuskan saat cuba dicapai, dipaparkan wawancara dengan Alex Jones, seorang penyiar radio dan pemerhati politik. Ia menegaskan bahawa Bilderberg berkeinginan membentuk kerajaan dunia yang tertinggi. Kerana sebahagian besar anggotanya Yahudi, maka boleh dikatakan bahawa tujuannya adalah membentuk kerajaan tunggal Yahudi dunia.

"Ada semakin banyak tokoh pemerintahan di negara-negara Eropah dan Kesatuan Eropah yang menyedari bahawa keputusan sesungguhnya yang mereka ambil dimunculkan pada pertemuan-pertemuan globalis seperti Bilderberg," kata Alex Jones.

Jones menambah bahawa Bilderberg Group diam-diam mengatur dan mendirikan Kesatuan Eropah, dan para anggotanya berkeinginan mencipta kerajaan dunia.

Kerana ada semakin banyak orang yang menyedari agenda ini, maka organisasi-organisasi seperti Bilderberg bimbang bahawa hal itu akan mengancam rancangan mereka.

"Struktur kekuatan Anglo-Amerika Belanda ini tersembunyi dan menggunakan tenaga AS dan Inggeris untuk mencipta kerajaan dunia. Mereka bimbang kerana rakyat Amerika dan lain-lain sudah menyedari fakta bahawa ternyata mereka dipergunakan sebagai mesin penggerak empayar rahsia ini," kata Jones.

Ia menyebut pertemuan-pertemuan yang digelar organisasi tersebut sebagai pertemuan "yuran mafia". Menurutnya, pertemuan kumpulan tersebut digelar pada tahun untuk menentukan agenda dunia pada tahun mendatang.

"Dua tahun lalu, saya pergi ke Virginia dan meliput mengenai Bilderberg Group. Dari data perisikan yang kami peroleh, diketahui bahawa terpilihnya Obama memang sudah diagendakan, demikian juga mundurnya Hillary dari kempen presiden. Hal itu dilakukan dua hari selepas kami mengumumkannya. Kami berjaya mengetahui bahawa Bilderberg Group merancang lonjakan harga minyak hingga $ 150 per barel. Ketika itu orang-orang menertawakan kami, tapi terbukti bahawa hal itu memang terjadi, "kata Jones.

Jones mengatakan bahawa Bilderberg Group adalah "bentuk kerajaan yang tertinggi dunia". Ia menambah bahawa Bilderberg menyebarkan propaganda publiknya melalui Forum Ekonomi Dunia Davos dan juga berbagai isu kemanusiaan lain. (diterjemah dari konspcom)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template