Thursday, May 26, 2011

UMNO takut rakyat bermaklumat


http://www.buletinonline.net/images/stories/berita48/umnotakumaklumat.gif

Umno takut rakyat bermaklumat kerana ia akan menjadi bom jangka untuk menumbangkan Umno. Perkara ini diluahkan oleh Datuk Dr Fuad Zarkashi Ahli Majlis Tertinggi Umno selepas  merasmikan persidangan perwakilan UMNO Bahagian Kota Raja Shah Alam.

Beliau berkata, pendekatan pembangkang  boleh mempengaruhi pemikiran anak muda melalui media baru  seperti blog, Facebook dan Twitter .

PAS mengharapkan semua jentera penerangan parti perlu melipat gandakan usaha penerangan dan penyerangan supaya rakyat di peringkat akar umbi memahami perjuangan PAS dan Pakatan Rakyat  serta  mengetahui penyelewengan BN. 

BN resah dengan teknologi maklumat tanpa sempadan. Mereka hanya boleh kongkong media bercetak dan berlesen sahaja, tetapi mereka gagal membendung media baru yang mempunyai kuasa tersendiri. Segala fitnah yang mereka siarkan dalam media perdana, terus dijawab dalam beberapa minit sahaja dengan fakta dan data.

PAS yakin keresahan Datuk Dr Fuad akan menjadi kenyataan jika jentera penerangan PAS dan Pakatan Rakyat mengoptimumkan penggunaan media baru untuk melakukan pencerahan minda rakyat yang rosak angkara media perdana yang tidak beretika.  


Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

HHRS 2.0 - Bangang, bahlol, dungu, menurut perintah dan para pembodek serta mengaih projek saja yang dapat BN terus berkuasa. Rakyat yang bermaklumat adalah mimpi ngeri bagi rejim BN. Ada ke patut nak memajukan broadband internet dalam negara rejim ini? hahaha


Ini salah satu bukti ketakutan mereka terhadap rakyat bermaklumat hahaha - 

Tangguh kenaikan harga RON95, barang bukti BN takut Pakatan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template