Friday, April 8, 2011

Parut di kepala Presiden Obama mengikut teori konspirasi


HHRS 2.0 - Apa yang telah menyebabkan "parut" di kepala Barack Obama? Adanya "parut" di kepala Presiden AS itu memunculkan sejumlah teori konspirasi.

Selama Obama menjawat sebagai Presiden AS, pelbagai persoalan dan keraguan tentang latar belakangnya. Soalan-soalan seperti Adakah Obama orang Amerika, adakah dia seorang Muslim, dan atau adakah dia alien dari planet lain?. Soalan yang paling best berlegar di internet ialah adakah Obama punya otak?

Laman-laman blog di internet, mereka yang mengikuti teori konspirasi, dan forum-forum perbincangan sibuk dengan rumor terbaru tentang misteri "parut" yang terbentuk di kepala Obama. Dalam sejumlah foto, Obama kelihatan mempunyai "parut" panjang yang membujur dari sekitar ubun-ubunnya hingga ke bahagian belakang telinga kanannya.

Sejumlah orang menduga, parut itu boleh mungkin akibat pencukuran rambut yang buruk atau kerana sisiran yang tidak rapi atau hanya faktor cahaya atau mungkin juga tanda lahir. Namun, bloggers di Amerika yakin "parut" di kepala Barack Obama punya penjelasan yang lebih seram.

The Dailymail, Kamis (7/4/2011), melaporkan, sejumlah ahli teori konspirasi mendakwa "parut" itu merupakan bekas yang biasanya anda akan lihat pada seseorang yang telah menjalani pembedahan otak. Oleh itu, mereka yakin Obama pernah menjalani pembedahan otak.

Namun, tanpa dokumen-dokumen perubatan tidak seorang pun yang dapat memberikan jawapan mengenai penyebab "parut" misteri itu.

Ben Hart-seorang blogger dari Escape The Tyrany, sebuah laman web yang menyebut dirinya Jejaring Sosial & Forum untuk Kaum Konservatif-berkata, "Obama hampir selesai dengan tempoh pertamanya dan kami masih tidak tahu tentang latar belakang Presiden Amerika Syarikat itu. Apa yang terjadi yang telah menyebabkan "parut" itu, jelas itu sesuatu yang serius.Adakah parut itu kesan pembedahan otak? Apakah itu mempengaruhi pemikirannya? Tak ada orang yang dibenarkan untuk melihat fakta kelahirannya. Dia seorang dengan misteri, tambah lagi dengan "parut" itu. "

Dia menambah, bedah otak mungkin dapat menjelaskan mengapa Obama tidak boleh bercakap tanpa teleprompter.

Menurut Dailymail, spekulasi mengenai pelbagai aspek kehidupan Obama mula merebak ketika soalan-soalan yang berkaitan tempat kelahirannya yang sesungguhnya mencurigai. Setengah orang percaya bahawa Obama dilahirkan di Kenya, bukan di Hawaii seperti mana yang nyatakan.

Seorang juru bicara Gedung Putih mengatakan, mereka tidak bersedia mengomentari tuntutan-tuntutan semacam itu. Menurut juru bicara tersebut, tuntutan-tuntutan itu merupakan suatu yang "bodoh".

Bagaimanapun, tanpa nota perubatan, atau pengakuan Rumah Putih, orang awam mungkin tidak pernah tahu jawaban atas pertanyaan itu

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template