Friday, April 29, 2011

Illuminati: Gempa bumi pertama dan Tsunami dalam abad ke-20 terjadi di Alaska

HHRS 2.0 - Pada tarikh 1 April 1946, sebuah "gempa bumi" yang sangat besar dan Tsunami menerjah kepulauan Aleutian tepi pantai Alaska: "Salah satu Tsunami luas yang paling desktruktif di Pasifik adalah yang disebabkan oleh gempa bumi berkekuatan 7.8 berhampiran kepulauan Unimak di Alaska, di rangkaian kepulauan Aleutian.

Sebuah gelombang sangat besar 35 meter menghancurkan seluruh bangunan rumah api US Coast Guard's Scotch Cap di Unimak dan membunuh semua orang petugasnya yang berjumlah lima orang. Bahan struktur rumah api terbuat dari besi yang diperkuatkan konkrit, berdiri tegak kira-kira 30 meter di atas permukaan laut.

Tanpa amaran, gelombang Tsunami yang menghancurkan sehingga mencapai kepulauan Hawai, lima jam kemudian, menyebabkan kerosakan teruk dan meragut nyawa manusia. Gelombang Tsunami menghancurkan pelabuhan Hilo di pulau Hawaii, membunuh 159 orang.

Jumlah korban semuanya 165 orang, termasuk kanak-kanak yang sedang belajar di sekolah Hawaii Laupahoehoe Point, di mana gelombang laut mencapai 8 m, juga menghancurkan sebuah rumah sakit. Kerosakan dianggarkan sebanyak US $ 26 juta (nilai dolar tahun 1946). Pada tahun 1948, dan sebagai akibat Tsunami ini, kemudian Amerika Syarikat menubuhkan sebuah "Pacific Tsunami Warning Center di Hawaii." (Intl. Tsunami Maklumat. Center).

Ujian pertama bom hidrogen bertempat di Alaska pada tarikh 1 April 1946
Selepas Perang Dunia II, Alaska dipilih sebagai sebuah tempat kegemaran oleh Pentagon untuk melakukan ujian senjata-senjata nuklear. Wilayah tersebut berdekatan dengan wilayah Rusia, dengan demikian jatuhan radio aktif akan mencemarkan Siberia dan cukup jauh dari wilayah daratan Amerika Syarikat untuk menyembunyikan kesan daripada "tembakan" atau ujian nuklear. Pengarah ujian nuklear di Alaska adalah Dr. Edward Teller-disebut juga "ketua dari Bom-H:"

Teller melakukan ujian sebuah bom hidrogen di Alaska pada tarikh 1 April 1946. Media massa dunia yang dikendalikan Pentagon melaporkan kejadian tersebut sebagai sebuah kejadian "gempa bumi" dan Tsunami. Ledakan bom hidrogen ini dipacu oleh sebuah alat berupa senjata rakitan serupa dengan yang digunakan pada "Little Boy" - bom Hiroshima.

Hitler telah menyempurnakan pembuatan bom-H yang akan digunakan untuk melawan Inggeris atau menghancurkan pelabuhan - pelabuhan Amerika Syarikat. Peralatannya merupakan hasil tiruan dari bom Jerman atau penemuan Teller di Los Alamos.

Kekuatan pemusnah bom-H tidak dapat dibayangkan sebagaimana diperlihatkan oleh akibat-akibat dari "gempa bumi" dan Tsunami. Bom hidrogen juga disebut SUPER. Di bawah ini sebuah kutipan pegawai diberi kuasa dari the US Nuclear Weapons: The Secret History, sbb:

"Sebuah pertemuan awal penting setelah masa berakhirnya perang mengulas status bom-H Super telah diadakan di Los Alamos dari tarikh 17 April s / d 23 April 1946. Mengkaji semula keputusan pekerjaan yang telah dicapai sampai saat ini dalam memproses thermonuklir, juga dipresentasikan sebuah model yang khas dari sebuah bom thermonuklir. Persidangan menumpukan perhatian terhadap kelayakan model, yang telah dipilih untuk amenability dalam kaitan teori berbanding amalan-amalan kejuruteraan mahupun kecekapan dengan penggunaan bahan fissile dan tritium.

Tujuan daripada persidangan adalah untuk mempelajari kelayakan bom thermonuklir dalam prinsip, namun tidak bermaksud untuk mencadangkan rancangan senjata yang sebenarnya. Siri perhitungan yang banyak ENIAC mengenai salah satu pembakaran tritium dan deuterium telah selesai. Tujuan tambahan dari pertemuan adalah untuk membincangkan hasil-hasil perhitungan dan untuk memberikan penilaian ke depan dalam merealisasikannya secara pisik dari sebuah peralatan thermonuklir.

Walaupun dimudahkan namun sebenarnya relatif ambisius dalam model, kesepakatan umum semua bahawa hasil-hasil awal untuk di dorong (disampaikan apa yang telah diketahui pada waktu itu mengenai faktor-faktor yang berkaitan dengan radiasi pendingin serta dispersi bahan bakar) Beberapa dokumen menyeluruh dibuat konsepnya sebagai tahapan awal daripada pembangunan program thermonuklir yang akan berakhir. (Hansen, US Nuclear Weapons: The Secret History, p. 45). .. "(Intl. Tsunami Maklumat. Center)

Ledakan Kedua Bom Hidrogen Bertempat di Lepas Pantai Rusia pada tahun 1952
Menurut "para ahli" Rusia tidak meledakkan bom hidrogen sampai dengan tahun 1955. Oleh kerana itu, "gempa bumi" dan Tsunami betul merupakan kerja Pentagon. Pada waktu itu, situasi Perang Korea sedang memburuk untuk Agung McArthur. Di bawah ini kutipan lain dari the International Tsunami Info Center:

"Pada tarikh 4 Februari 1952, sebuah gempa kuat (berkekuatan 8.2) di lepas pantai Semenanjung Kamchatka mendorong terjadinya kerosakan Tsunami Pasifik yang luas. Gelombang Tsunami menerjang Semenanjung Kamchatka, Kepulauan Kuril dan wilayah Timur Jauh Russia yang lain, menyebabkan kerosakan yang teruk dan kematian. Tsunami secara meluas diobservasu dan dicatat di Jepun, tetapi tidak berlaku kerosakan atau kematian.

Terdapat kerosakan yang cukup berarti di Kepulauan Hawai dan beberapa kerosakan di Peru dan Chile. Tsunami juga direkodkan atau diobservasi di seluruh kepulauan Pasifik. Di New Zealand gelombang laut naik setinggi 1 meter. Di Alaska, di Kepulauan Aleutian dan di California gelombang air laut mencapai 1,4 meter yang juga di catat atau diobservasi. Setakat ini, gelombang air laut yang terbesar diluar daerah asal Tsunami diobservasi di Kepulauan Hawaii.

Beruntung tidak ada manusia yang menjadi korban di Hawai dari terjangan Tsunami, namun kerosakannya teruk, dijangka kerugian bahan berkisar antara US $ 800,000 - US $ 1.000.000 (nilai dolar tahun 1952). Tsunami juga menyebabkan kerosakan di Pulau Midway. Dibeberapa tempat di rangkaian kepulauan Hawai, gelombang pasang air laut merosakkan perahu dan dermaga, memutuskan hubungan telefon, dan menyebabkan hakisan pantai yang teruk.

Di beberapa lokasi, gelombang Tsunami merosakkan di beberapa lokasi tertentu namun hampir tidak ada catatan. Di pantai sebelah utara Oahu gelombang pasang yang tergadi mencapai ketinggian sehingga 4.5 meter. Di pantai sebelah selatan di pulau tersebut, Tsunami cukup kuat menghanyutkan kapal barang bermuatan semen di Pelabuhan Honolulu .. "(Intl. Tsunami Maklumat. Center)

Ledakan Ketiga Bom Hidrogen Terjadi di Alaska pada tarikh 9 Mac 1957.
Pentagon meletupkan sebuah thermonuklir a BIG ONE pada tarikh 9 Mac 1957 di Alaska. Mungkin untuk mengebom ini berkaitan dengan Operation Dropshot-rancangan pencerobohan ke Rusia yang ditetapkan tahun 1958:

"Pada tarikh 9 Mac 1957, sebuah gempa berkekuatan 8.3 di selatan Kepulauan Andreanof, di Kepulauan Aleutean, Alaska - di kawasan-kawasan yang umumnya sama dengan yang terjadi pada tarikh 1 April 1946 - mendorong sebuah Tsunami Pasifik yang luas. Meskipun tidak ada manusia yang menjadi korban, Tsunami menghancurkan harta benda di Kepulauan Hawaii yang kerosakannya ditaksir berjumlah kira-kira US $ 5 Juta (nilai dolar tahun 1957).

Gelombang air laut terutama tinggi di pantai sebelah utara di pulau Kauai yang mencapai ketinggian 16 meter, membanjiri jalan raya dan menghancurkan rumah-rumah dan menghanyutkan jambatan. Tsunami ini merupakan dua kali ganda daripada Tsunami yang berlaku pada tahun 1946. Di Hilo, Hawaii, Tsunami menerjang dengan ketinggian 3.9 meter dan merosakkan beberapa bangunan di sepanjang pantai. Di dalam Teluk Hilo, Pulau Coconut tertutup air setebal 1 meter termasuk jambatan yang menghubungkan ke pantai, sebagaimana pada tahun 1952, saat ini pun hancur lagi. (Intl. Tsunami Maklumat. Center).

Ledakan Keempat Bom Hidrogen Terjadi di Pantai Chile Tahun 1960.
Pada tarikh 22 Mei 1960, sebuah "gempa bumi" yang besar dan Tsunami berlaku di pesisir Chile. Pada waktu itu Pentagon tidak sedang rasmi berperang dengan Chile, namun kerajaan Chile mungkin mengancam akan mengusir orangnya Rockefeller yang mengawal syarikat-syarikat minyak. Di bawah ini kutipan dari the International Tsunami Maklumat. Center:

"Gempa bumi terbesar" (berkekuatan 9.5) abad ke-20 berlaku pada tarikh 22 Mei 1960 di pantai Chile dan di sepanjang Laut Pasifik. Tsunami dianggarkan membunuh 2,300 orang di Chile. Terjadi kematian yang luar biasa dan kehilangan harta benda di Kepulauan Hawaii, di Jepun dan disekitar wilayah Pasifik. Gelombang menghancurkan Hilo, Hawaii, menghancurkan pantai dan membunuh 61 orang. Kerugian diakibatkan kerosakan dianggarkan berjumlah lebih dari US $ 500 juta (nilai dolar tahun 1960). "Intl. Tsunami Maklumat. Center)

Ledakan Kelima Bom Hidrogen Terjadi di Alaska pada tarikh 28 Mac 1964.
Pada tahun 1963, President Kennedy menandatangani Perjanjian Larangan Percubaan Senjata Nukliryang mencegah percubaan nuklear di udara, luar angkasa dan di bawah paras air. Pentagon gusar - FURIOUS. Kennedy membuat permasalahannya semakin buruk dengan melarang mereka melakukan uji coba di kedalaman tanah di Alaska. Di bawah ini petikan dari Setiausaha Akhbar Presiden Kennedy,

"Dari semua pegawai akhbar yang bekerjasma dalam masalah ini, salah seorang yang paling terkenal adalah Arthur Sylvester. Jabatan Pertahanan merupakan sebuah labyrinth - membingungkan yang nyata, dan untuk setiap Setiausaha Presiden atau Menteri Pertahanan agar tetap menjaga selalu terpeliharanya mengenai segala sesuatu yang sedang berlaku di sini adalah hampir tidak mungkin. Maklumat Sylvester kepada saya mengenai usulan kegiatan daripada Jabatan Pertahanan membuktikan alasannya yang menjadi tidak bernilai.

Sebagai contoh, sekali waktu ia melaporkan kepada saya bahawa sebuah rencana sedang berjalan di Jabatan Pertahanan dalam membina tempat uji coba nuklear untuk Amerika Syarikat di Alaska. Ketika dia memberikan maklumat ini kepada saya, seketika terpikir di dalam fikiran saya mengenai kemungkinan aksi Kesatuan Soviet terhadap uji coba nuklear Amerika Syarikat yang dekat dengan sempadannya. "Saya melaporkan masalahnya kepada Presiden, yang tidak pernah mendengar rancangan tersebut.

Sebuah panggilan Presiden kepada Menteri Pertahanan McNamara untuk menghadap (juga tidak mengetahui rancangan tersebut), kemudian menghentikan keseluruhan rancangan tersebut. "(Pierre Salinger, With Kennedy, p. 137) Larangan Presiden Kennedy kepada Pentagon untuk tidak melakukan uji coba nuklear menjadi salah satu alasan bagi mereka untuk membunuhnya.

"Gempa bumi" yang terbesar di wilayah sebelah utara berlaku pada tarikh 28 Mac 1964 di Alaska. Perjanjian Larangan Uji Coba Nuklir sudah ditandatangani oleh Presiden Kennedy dan berlaku mulai tanggal 11 Oktober 1963. Uci coba ini merupakan pelanggaran terang-terangan terhadap perjanjian tersebut. ... Di bawah ini kutipan yang lain dari the International Tsunami Maklumat. Center:

"Gempa bumi terbesar pada abad ke -20 terjadi di belahan bumi bahagian utara, dengan kekuatan 8,4 dan wilayah yang terkena di Alaska hampir sepanjang 1600 km dan lebih dari 300 km luasnya - memanjang dari Valdez sampai ke Kepulauan Trinity, sebelah barat daya Pulau Kodiak di Teluk Alaska.

Gempa bumi ini menyebabkan tanah di kawasan-kawasan tertentu terangkat setinggi 15 meter (50 kaki), sementara banyak di kawasan-kawasan lain tanah permukaannya amblas sangat dalam. Sebagai tambahan pendorong tsunami tempatan di daerah Prince William Sound, kerak bergeser secara menegak rata-rata 18 meter (6 kaki) di atas kawasan yang luasnya kira-kira 300,000 km persegi (115.000 batu persegi) memanjang dari Teluk Alaska celah kontinental, mendorong sebuah Tsunami Pasifik yang melebar.

Gelombangnya sangat merosakkan di kawasan-kawasan tenggara Alaska, di Pulau Vancouver (British Columbia), dan di negara bahagian Washington, California dan Hawaii, Amerika Syarikat. Tsunami membunuh lebih dari 120 orang dan menyebabkan kerosakan yang merosot ditaksir sejumlah US $ 106 juta, membuatnya termahal yang pernah terjadi yang menghentam wilayah Barat Amerila Syarikat dan Kanada.

Lima dari tujuh komuniti Alaska terbesar rosak binasa sebagai akibat kombinasi gempa bumi dan gelombang Tsunami. Industri perikanan Alaska dan sebahagian besar kemudahan pelabuhannya rosak berat. Gelombang Tsunami di Pulau Koduak menghanyutkan sejumlah 156 rumah dan bangunan yang lain dua blok ke tepi pantai. Perahu-perahu penangkap ikan terseret ratusan meter dari darat.

Gelombang Tsunami tahun 1964 juga menyebabkan kerosakan besar di Pulau Vancouver (British Columbia), dan di negara bahagian Washington, California dan Hawaii, Amerika Syarikat. Gelombang merosakkan keseluruhan pantai California, tetapi menerjang lebih tinggi di bandar Crescent sampai ke Monterey berkisar antara 21-63 meter (7-21 kaki). Yang paling keras dihentam adalah bandar Crescent, California, di mana gelombang mencapai setinggi 6 meter (20-21 kaki) menghancurkan setengah dari daerah perniagaan pantai.

Sebelas orang meninggal di sana. Di Santa Cruz Harbor, gelombang Tsunami mencapai setinggi 33 meter (11 kaki) menyebabkan beberapa keruskan. Terdapat kerosakan yang besar di Teluk San Francisco, pelabuhan pelancongan di Marin County dan Noyo, pelabuhan-pelabuhan di Los Angeles dan Long Beach. Kerugian di California dijangka mencapai jumlah US $ 7.414.000. "(Intl. Tsunami Maklumat. Center).

Ledakan selanjutnya Bom Hidrogen bermula Terjadi pada Tanggal 26 Disember 2004.
Sehari selepas CHRIST MASS, Pimpinan Jesuit Jenderal di Vatican, Black Pope memerintahkan Pentagon untuk sementara menghentikan kegiatan ekumene dan menghantar sebuah hadiah Christ Mass kepada Muslim di Indonesia. Secara tradisional Satan, maksud Saya Santa, biasanya datang via udara ... Kali ini datang melalui laut membawa KEMATIAN - DEATH dan Kehancuran kepada ratusan ribu orang-orang yang kafir.

Nuklear atau beberapa buah Nuklear ditanam oleh Tentera Laut Pentagon di Sumatera Trench, di pantai Indonesia.

Waktu - TIMING dari kejadian ini merupakan petunjuk penglibatan Rom.
Semua inquisi besar dalam sejarah bermula sekitar waktu CHRIST MASS. Charlemagne, Maharaja Rom Pendosa naik takhta pada hari CHRIST MASS pada tahun 800, selepas itu, keganasan datang dari laut ke pulau kecil Inggeris dalam bentuk kapal panjang Viking.
Semua tahun "suci" Vatican atau Jubilees bermula pada hari Christ Mass ..
Kesatuan Soviet secara rasmi dipecah-belah oleh Jesuit Gorbechev pada hari 19 Christ Mass. (situs)

2 comments:

Jaff on May 27, 2011 at 1:31 AM said...

Maklumat yang menarik untuk memahami permainan manusia terkutuk (pendusta) akhir zaman.

Rina on July 2, 2013 at 2:13 PM said...

semoga kita terhindar dari perbuatan manusia2 perosak seperti mereka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template