Friday, April 8, 2011

Ahmadinejad: Ajal Israel semakin hampir

Perang Armageddon semakin hampir mengikut teori konspirasi dan juga dijelaskan dalam buku konspirasi galaktik. Semakin nampak Iran lah musuh yang disebut itu. Perang yang meragut segala-galanya tamadun manusia sebelum memasuki era perang tanpa bersumberkan minyak yang hanya menunggang kuda, unta dan bersenjatakan pedang.


HHRS 2.0 - Presiden Republik Islam Iran Mahmoud Ahmadinejad memberi amaran usaha Amerika Syarikat dan sekutu baratnya untuk mencipta konflik Iran-Arab dan perang Syiah-Sunni dalam usaha menyelamatkan rejim Zionis Israel, yang tengah runtuh.

Berpidato di tengah warga kota Kermanshah, barat Iran, Kamis (7 / 4), Ahmadinejad mengatakan, tuntutan Amerika tentang pembentukan dua pemerintahan di Palestin bermaksud untuk menyelamatkan Israel dan merosakkan front muqawama.

"Mereka mengatakan satu kerajaan Israel dan satu kerajaan Palestin. Slogan ini bertujuan untuk menyelamatkan kerajaan Zionis yang lemah," jelas Ahmadinejad seperti dilaporkan IRNA.

Presiden Iran mencatatkan bahawa senario musuh yang "sangat rumit" bertujuan menebarkan perselisihan dan mengubah wajah Amerika di tengah negara-negara serantau. Dia juga meminta negara dan bangsa kawasan untuk tetap waspada.

Seraya menyinggung usaha Barat, terutama Amerika Syarikat, untuk membahagi kawasan Jordan, Ahmadinejad menandaskan, musuh berniat untuk memecah Jordan. Mereka bahkan tidak bersedia memberikan sebahagian wilayah Palestin yang diduduki demi mewujudkan kebohongannya.

"anda harus tahu bahawa rejim Zionis Israel hampir runtuh dan tidak ada kekuatan yang dapat menyelamatkan rejim itu dari kehancuran," tegasnya. "Zionis tidak memiliki tempat di antara negara-negara serantau dan juga negara-negara yang sudah mengenal wajah sebenar Amerika dan sekutunya," tambah Ahmadinejad.

"Era kolonialisme, perhambaan dan penjarahan sudah berakhir. Bangsa Iran berdiri bahu-membahu dengan bangsa-bangsa serantau untuk melawan kuasa musuh dan membuat mereka putus asa," tegasnya. (irib)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template