Tuesday, February 15, 2011

Gaddafi turut berdemo menggulingkan pemerintahannya sendiri. Diktator 40 tahun!!

Image

Aktivis Libya anti Muammar Gaddafi dilaporkan akan mengadakan demonstrasi besar-besaran pada hari Khamis 17 Februari minggu ini. Rakyat Libya diperintah oleh diktator Muammar Gaddafi selama 40 tahun dan Gaddafi memutuskan untuk melakukan aksi serupa turun berdemo bersama rakyat untuk mengulingkan pemerintahannya sendiri.

Sejarah telah tercipta di bumi firaun setelah lebih 4000 tahun genetik manusia mesir senyap dimumiakan ini kini bangkit beramai-ramai. Sejarah juga akan tercipta di bumi Libya jika pemimpin negara itu turun berdemo mengulingkan kerajaan sendiri.

Itu lah Gaddafi diktator tua. Belum jelas apakah kepentingan daripada tindakan beliau tersebut. Pemimpin besar revolusi yang akan merevolusi kekuasaannya sendiri, itulah Gaddafi. Di Malaysia mana mungkin perkara yang serupa akan berlaku. Mana mungkin diktator Najib Razak turun ke jalan raya bersama rakyat mengulingkan pemerintahannya sendiri. Mana mungkin FRU akan memukull Najib. Mana mungkin mat monggol ini akan berlari-lari, hahaha.

4 comments:

Panglima7 on February 15, 2011 at 9:46 PM said...

Salam Tuan. Mohon apa sudi kiranya linkkan blog Panglima7 di sini. Semoga dirahmati Allah hendaknya. Salam Perjuangan.

HHRS 2.0 on February 15, 2011 at 10:28 PM said...

siaaap...

Anonymous said...

hahaha...lawak mamat nih, dr dulu aku melihat dia ni mcm rasputin ...

Panglima7 on February 15, 2011 at 11:14 PM said...

Salam Tuan. Terima Kasih kerana linkkan blog Panglima7. Ribuan Terima kasih diucapkan. Blog tuan juga telah hamba linkkan dalam blog hamba di bawah blog2 Sahabat 3. Semoga dirahmati Allah hendaknya. Salam Perjuangan. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template