Saturday, February 19, 2011

Gaddafi gila. Sniper lawan protester

Gaddafi is the Most Stupid man of All Kinds

Muammar Gaddafi. Diktator 40 tahun memerintah Libya sejak tahun 1969. Solidariti Hak Asasi manusia melaporkan Gaddafi telah menempatkan pasukan penembak tepat di atas bumbung bangunan sekitar bandar Al-Baida dengan kepadatan penduduk seramai 210000 ribu orang. 13 orang telah dibunuh.

Asmaa telah mencipta sejarah baru Mesir

Assma Mahfouz ikon revolusi moden telah membuktikannya. Bagaimana insan yang lemah seperti Assma boleh meruntuhkan kekuasaan rejim Mubarak pada mulanya perhimpunan demonstrasi hanya berjaya dihimpunkan cuma 3 orang sahaja! sebelum berpuluhan ribu warga Mesir bangun melawan berkampung di Dataran Tahrir. Memang benar komen seorang pengunjung ke blog HHRS2.0 ini, kita perlu pemangkin untuk "mengerakkannya". 


Banyangkan, setelah 4000 tahun belum ada kebangkitan rakyat Mesir bangun melawan rejim, hanya seorang awek cun muncul dan menamatkannya.

Gaddafi cukup gila. Sebelum ini dia berkokok bahawa dia juga akan turun bersama rakyat berdemonstrasi menggulingkan pemerintahanya sendiri. Tetapi kini bagi Gaddafi ia adalah mimpin ngeri.
Gila! hanya percaya kepada pengawal peribadi terdiri dariapa wanita sahaja

Pengerakan di internet dijadikan asas dan inspirasi oleh rakyat Libya serta penyatuan para protester. Di facebook pada hari isnin bermulanya rusuhan di bandar Benghazi Libya sehari selepas itu facebooker bertambah daripada 4400 kepada 9600.

Bagi mengugat revolusi Libya, rejim Gaddafi menghantar sms ke seluruh jaringan komunikasi Libya dengan mengugut “Kami akan menentang siapa saja yang berada di kawasan atau mana-mana jalan besar dari negara tercinta ini.”

1 comments:

Anonymous said...

gadaffi ni mengingatkan aku pada mad-ass (saddam)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template