Saturday, January 15, 2011

Prebet Jamil, Rosmah tak bertudung tu hina islam tak?

Liu tu bukan islam. Prebet Jamil tahu. Liu tak amik subjek Pendidikan Islam dalam SPM@MCE. Prebet Jamil pun tahu. Rosmah itu orang islam. Prebet Jamil tahu. Rosmah juga pernah belajar pendidikan islam sewaktu di sekolah. Prebet Jamil pun tahu. Rosmah sebagai orang islam tak bertudung, dedah rambut sana sini. Prebet Jamil tahu. Tapi tak pernah bising-bising dan tak pernah tegur. Tapi yang herannya, pencacai sibuk duk tegur aurat orang kafir lebih2 pulak.

Tak bertudung tak hina islam? ini bini kepada pemimpin islam. Tak ada contoh moral langsung. 

Isu arak: Jamil Khir kata Ronnie Liu hina Islam
Bernama hari ini melaporkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata exco kerajaan Selangor, Ronnie Liu yang mengarahkan Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) menarik balik larangan tidak membenarkan umat Islam bekerja di premis menjual arak sebagai menghina menghina Islam.

NONE"Perkara itu termaktub dalam Enakmen Jenayah Syariah Selangor. Ronnie tidak boleh sentuh. Kita berusaha mempertahankan moral dan akhlak orang Islam tetapi yang berlaku ada pihak mahu umat Islam melakukan sebaliknya," katanya.

Sehubungan itu, Jamil Khir emberi amaran kepada pihak-pihak yang cuba mempolitikkan isu-isu agama supaya segera menghentikannya dan menilai kesan perbuatan mereka. baca lagi

1 comments:

Anonymous said...

Laaa...
Rosmah tu kan satau level dengan Agong. PM pun tewas kat dia. Kalau setakat prebet jamil tu, tak ada nilai langsung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template