Tuesday, January 4, 2011

Jamil Khir Baharom patutnya minta orang islam itu sendiri peka terhadap agamanya

Datuk Seri Jamil Khir Baharom ni sangat peka terhadap orang bukan islam yang tak peka dengan adab, susila agama lain. 
nah! sedap tak?

Tapi kenapa tak peka pada orang islam yang tak peka kepada agamanya sendiri? macam tiger show raba tetek sana sini, beradab dan bersusila sangat ke tu? atau bini bos beliau Rosmah bertudung mak datin nampak rambut dedah aurat dalam masjid? Orang islam pegang tetek tak peka? orang islam dedah aurat dalam masjid tak peka? orang bukan islam pulak bertahta dihati untuk dipekakan selalu. Ini lah jadinya, jadikan politik sebagai tempat cari makan.
Perlu peka adab, susila agama lain

KUALA LUMPUR – Orang bukan Islam termasuk ahli politik tidak dihalang memasuki masjid tetapi adabnya seperti etika berpakaian perlulah dihormati, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

Beliau berkata, seorang ahli politik yang memahami pandangan masyarakat berhubung isu keagamaan seharusnya tidak melakukan tindakan yang boleh menyentuh perasaan penganut agama tersebut apatah lagi mengulangi perbuatannya.

“Memang tidak salah masuk ke masjid tapi adab susila harus dijaga. Saya lihat peristiwa berulang ini, seolah-olah tidak mempedulikan perasaan orang lain terutamanya Islam dan masjid. - sinar malap

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template