Wednesday, December 1, 2010

Soalan: Anda bodoh atau seorang yang bijak?


NONE“Gaps bukan sebuah pertubuhan politiktetapi kita rasa prihatin terhadap rakyat Selangor dianggarkan 58 peratus bangsaMelayu cuba diketepikan," jelas presidennya Hamidzun Khairuddin (gambar, tidak berikat kepala). malaysiakini








Beberapa fakta dibawah mungkin dapat membantu kenal pasti anda betul2 bodoh atau tidak. Orang yang sekolah tinggi jgn sangka tidak bodoh, kes2 sebegini banyak dalam gerombolan Untited Malays National Organisation.

Tahukah warga Selangor dan warga Malaysia anak semua bangsa : bahawa gaji CEO Syabas, Tan Sri Rozali Ismail ialah 5.1 juta ringgit setahun atau 425,000 ringgit sebulan. Bayangkan kalau 5 juta ringgit ini duit lima sen sudah tenggelam seluruh tasik air di Hulu Langat. 

Sebelum dasar penswastaan diperkenalkan oleh Mahathir Muhamad bekalan air untuk warga diseluruh negara dikendali dan diuruskan oleh PWD - Public Works Department atau Jabatan Kerja Raya – JKR.

Untuk memastikan harta rompakan ini akan terus membawa keuntungan, United Malays National Organisation telah mengikat perjanjian dengan Syabas ketika menjual harta rakyat ini. Dalam perjanjian jual beli ini Untited Malays National Organisation telah memastikan setiap dua atau tiga tahun harga air wajib dinaikkan.

Perlu juga diberitahu dari laporan audit ini , syarikat Syabas ini telah memberikan 72% kontrek bernilai 600 juta ringgit kepada syarikat kroni melalui rundingan sap sap sui. Juga dari laporan yang sama telah diketahui bagaiman 325 juta ringgit ‘tenggelam lesap’ entah kemana.

Jika anda masih was-was, pening, biasa lah dah setengah abab dibodohkan cukup2 oleh gerombolan  Untited Malays National Organisation boleh lah rujuk di  TT



Pro rejim di atas berasa sangat prihatin terhadap rakyat Selangor khususnya melayu TETAPI tidak terhadap rakyat Selangor berbilang kaum yang bakal berdepan dengan kenaikan harga air 37%. Takde pulak keluar alasan nak naikan harga air sebab hujan jarang2 turun kah3. Bila nak naikan harga gula rejim buat alasan simpati kesian kat rakyat sebab ramai yang kena kencing manis so harga gula kena naik la nanti kuranglah rakyat beli gula. ye tak? bijak UMNO ni. tengok lah hari tu sebelum harga gula naik, kempen2 kurangkan gula di media barua BN berluasa dan sekarang tengok, rancak tak kempen kurangkan gula di media2 barua UMNO sekarang ni?  hakikatnya rakyat yang kena kencing. Harga minyak naik hari ni, anda tentu boleh agak apa yang akan keluar kat akhbar, contoh di sini kes seludup minyak. Tak percaya beli akhbar metro hari ni. Anda tak beli pun xpe, anda sebelah pakatan bijak2 belaka tak perlu perhambakan otak untuk absorb isu semasa dari akhbar barua UMNO. 

Negara ini pelik, mereka mahu barang naik, minyak naik, gula naik, air naik mereka cuma minta hujan je turun.  Pro rakyat akan bertempur di atas jalan raya atas dasar prihatin terhadap rakyat yang bakal berdepan dengan kenaikan harga air kerana prihatin terpaksa berdepan dengan FRU, water canon, bom asap dan juga beberapa kerap kuncu2 berbaju hitam yang mungkin akan buat kacau. Pakatan dengan kempen anti kenaikan harga air. Jangan lah jadi manusia bodoh melulu menyokong BN untuk tidak menyokong kempen anti kenaikan harga air.

khalid ibrahim selangor waterKhalid dijadual menyerahkan memorandum dan petisyen 100,000 rakyat Selangor meminta Yang di-Pertuan Agong campurtangan menyekat kenaikan harga air sebanyak 37 peratus di negeri itu.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template