Thursday, December 2, 2010

Demo cap UMNO: Buat raptai demo dulu

Sebelum perhimpunan besar di ibu negara Ahad ini, kumpulan anti-penyelewengan kerajaan Selangor akan mengadakan satu perhimpunan 'raptai' di Shah Alam esok.

Presiden Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (Gaps) Hamidzun Khairuddin berkata perhimpunan mereka selepas solat Jumaat esok bertujuan menyerahkan memorandum 'penyelewengan' kerajaan negeri kepada Sultan Selangor.
"Esok hari bekerja. Jika kita boleh dapatkan 2,000 orang, saya percaya jumlah peserta pada hari Ahad akan menjadi dua atau tiga kali ganda," katanya sambil memberitahu mereka akan berarak daripada masjid ke istana negeri.- malaysiakini


StreetProtestMotivat

Semua tahu, demo bukan lah budaya UMNO. Mereka maybe risau takut beberapa putung shj yang mungkin turun berdemo. Orang nak berdemo, nak ikut berdemo juga. Puak2 ni xde pengalaman pun kena simbah air water canon fru. Buat raptai utk demo lagi, biasa lah barisan demo amatur. Galok sgt nak berdemo. Senang nak agak berapa putung yang akan turun berdemo bersama mereka ahad ni. Sejak bila cebisan rejim ni percaya kepada perlembagaan berkait kebebasan berhimpun. 

Mahafiraun pernah berkata " Ia (demonstrasi jalanan) bukan budaya kita. Bagaimana anda hendak membentuk sebuah kerajaan dengan bertindak di jalan raya. " Demo bukan lah budaya bagi melayu cap UMNO. Lebih baik ahad  ni duk rumah diam2. cuti2 ni bangun lambat pun sedap. Pencacai UMNO golongan amatur berdemo di jalan raya. Cukup lah dengan berkokok siang malam dalam  tv, dalam media cetak barua UMNO/BN. Saluran membodohkan rakyat sudah cukup baik. Bagi pakatan, tiada saluran media perdana untuk mereka bercakap. Selain blog, portal2 jalan raya lah yang sesuai untuk negara yang diperintah kerajaan rejim sebegini.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template