Saturday, December 4, 2010

Booo padan muka sama melayu, sama apek, sama thambey


"Padan muka" ditujukan kepada mereka yg undi BN. Setiap undi walaupun undi iti undi sogok bermakna mereka2 ini telah bersetuju dengan apa2 dasar/keputusan bodoh, cerdik atau malapetaka yg diketengahkan oleh BN. hakikatnya ini lah pilihan majoriti rakyat Malaysia. Bila anda terjumpa seseorang daripada golongan majoriti ini merapu-rapu memaki BN, anda patut kasi pelempang sebijik. Anda layak untuk melempang. Kasi baiki itu memori 2008 apa yang dia telah buat. Sekali lagi, booo padan muka sama melayu, sama apek, sama thambey. 

p/s: Jalan raya, Ahad 5 Disember. Tempat luahkan perasaan.

2 comments:

BUJANG SUSAH on December 5, 2010 at 7:58 PM said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

HHRS on December 5, 2010 at 9:13 PM said...

good sharing bro. t.q sahabat atas sokongan anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template