Monday, December 6, 2010

Beban sebenar rakyat ialah Najib bukan barang naik

Beban Negara

Kenaikan harga barang tidak bebankan rakyat itu lah kata2 dusta puak2 die hard fan UMNO. Ya, bukan barang. Sebenarnya ialah sang Najib dan sang Rosmah  lebih membebankan rakyat daripada bebanan kenaikan harga barang. Beban mereka dibahu rakyat.  Sampai bila rakyat mahu sara hidup sang pendusta ini. 2 manusia ini cukup2 membebankan lebih 20 juta rakyat Malaysia. Bayangkan kalau ada 10 orang macam ni? negara yang dihujani emas setiap hari pun boleh terlungkup bankrap. Kereta  diibaratkan kerajaan, rakyat umpama bateri, kalau tak jaga bateri boleh kong. Bateri kong kereta tak leh hidup. Mereka (UMNO/BN) hidup selama ini atas survivor rakyat.

p/s: mereka (rejim BN) mahukan daripada rakyat dua benda sahaja. Duit dan undi pilihanraya. Modal insan, rakyat berdaya maju, rakyat celik IT dan segala macam jadah itu semua adalah kosmetik rakyat semata mata, selain tu hakikat sebenar ialah "pergi terlungkup lah !"

2 comments:

New Hope on December 6, 2010 at 6:57 PM said...

Salam,

akak dah linkkan blog awk harap awk linkkan blog kiter

KLIK SINI: PENGANGURAN DAN PATI

Hari-Hari Rakyat Susah on December 6, 2010 at 8:53 PM said...

awal2 dah link kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template