Saturday, September 25, 2010

Pencacai UMNO/BN lah yang paling gembira

Harga petrol naik senyap2

Harga minyak naik senyap? hahahahaha padan muka!

Harga petrol naik 5 sen secara senyap2 sejak bulan ramadan yang lalu. Team HHRS pun kena tipu senyap2. Pencacai2 UMNO/BN pun mesti tak sedar kena lebong senyap2 oleh bos mereka.  Harga barang pun mesti naik senyap2. UMNO/BN bacul, takut protes rakyat! Ini semua berlaku zaman Najib!


Bagi Umno apa dia kisah harga minyak naik ke tidak. Penulis sendiri pun dok isi minyak tak perasan. Itupun setelah sahabat memberitahunya dan ditunjukkan resit pembayaran minyak samada diesel dan petrol sudah dirembat oleh Kerajaan BN kenaikan 0.5 sen setiap satu liter. Bagi penyokong UMNO mungkin tak kisah. 5 Sen pun bising ke? Tetapi berapa banyak penggunaan minyak sehari di Malaysia? Jika merujuk Statistical Review of World Energy yang dikeluarkan oleh British Petroleum, penggunaan minyak di Malaysia juga menunjukkan peningkatan sehingga 499 ribu tong sehari pada tahun 2006. Sekarang 2010 sudah pasti dah lebih. Letaklah 500ribu tong sehari X 159 X 5 sen ( 1 tong = 158.987liter). Hah RM 3975000! Ustz saiful

1 comments:

Anonymous said...

samudin tu kat johor kita pembangkang panggil dia bapok..dulu masa mula2 dia nak aktif umno, dia selalu duduk belakang tiang..maluu..maklum la lembutt, sopan..kalau bapak dia idup lagi, mungkin tak ngaku anak dia ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template