Tuesday, September 21, 2010

Melayu ciptaan UMNO

Para pencacai UMNO berkokok mencaci TGNA bahawa beliau tak bangga jadi bangsa melayu. Bangga sangat la UMNO dengan 'melayu UMNO' yang makan rasuah, permainkan agama, salah urus negara, merompak wang rakyat. langsung tiada tauladan. Dari sudut apa yang hendak dibanggakan. 


Pencacai duk kutuk TGNA, nama saja melayu tapi tak bangga jadi melayu. Nama-nama kita ni makna nama dan asal usul dari orang melayu ke? contoh nama Adam, Firdaus, Ibrahim, asal dari orang melayu punya ka?. Satu dunia pakai nama ni la. Yang kita tau nama seperti Siantan, cempaka, Melor ini memang nama melayu.


Kes yang paling parah, ada melayu mengaku islam tapi rambut tersembur keluar. Tak pakai tudung. Aurat nafsu dedah sana sini. Boleh tak kemukakan soalan macam gini. Awak melayu ke islam? kan bangang namanya tu.Berapa ribu melayu telah muktad di negara ini? Mereka melayu tak mengaku islam. Tolak islam. Turun naik mahkamah nak gugurkan status islam. Yang kena hisab di akhirat kelak bukan ukuran berapa besar kemelayuannya tapi yang penting agamanya. Melayu boleh. Ada melayu mengaku islam mohon lesen judi bola sepak hingga bergaduh-gaduh dengan rakyat yang menentang judi. Mengaku islam dan bangga jadi orang melayu dengan maksiat merata-rata, sokong judi, makan rasuah, merompak wang rakyat. kelompok melayu macam ini dari segi apa yang perlu dibanggakan. Spesis melayu ciptaan UMNO.


Ada orang melayu berbangga jadi orang melayu tapi bahasa ibunda sendiri disampah sarapkan. Anak-anak melayu dijajah, diinggeriskan sains dan matematik untuk orang melayu. Bukan bangga tapi malu dengan perangai bangsaku sendiri.

santapan untuk orang melayu mudah lupa

2 comments:

Anonymous said...

ini la bala dari Allah pada malaysia..Bini peminpin pun suka maksiat..nak buat mcm mana. Suruh pakai tudung dia pun dah lupa. Tapi body spesis Rosmah AD (ayam daging) ni org2 keling cukup sukaaa..kata member aku org India..terutama punggung dia..amaa manyak ngam ho..

Anonymous said...

Nak jadi apa Khir Johari tu..nak jadi ulamak jahat ke? Mungkar depan mata baut tak tau je..langsung tak bunyi..mcm tak b**h p***r. Bohong kalau tak tau hukum spt Jom Heboh, melayu murtad, judi, dangdut, dll..Kalu bodoh sgt tentang hukum jadi sojar balik la lagi baik. Pikul M16 masuk utan..atau ko duduk je dlm utan. Tak kena jawab kat akhirat nanti.Jangan ko naya kera dah la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template