Thursday, September 2, 2010

APCO setuju tak pakai dinar dirham ni?

Bantuan raya: Kedah dicadang guna dinar, dirham


Mohd Ali Hashim   
ALOR SETAR, 31 Ogos: Ahli Dewan Negara, Senator Zambri Yusuf mencadangkan Kerajaan Negeri Kedah supaya membayar bantuan khas sempena Aidilfitri kepada kakitangannya dengan menggunakan Dinar atau Dirham Kelantan.sumber
UMNO kelihatan sering kali tidak senang dengan konsep pentadbiran berkait dengan islam. Jika hudud di tolak mentah-mentah malah melaga-lagakan DAP dengan PAS bermodalkan politik hukum hudud, sekarang kosep ekonomi islam yang telah lama dipraktikan sejak zaman purba lagi pun ditolak UMNO yang lebih percaya dengan sistem ekonomi kapitalis bercampur aduk rasuah. 
Apa boleh buat penasihat mereka APCO yang mempunyai hubungan dengan israel mungkin akan nasihat kaw-kaw pada Najib. Mana tidaknya, dinar, dirham mampu meruntuhkan ekonomi yahudi. Kerajaan negeri Pakatan Rakyat patut mulakan dulu. Kita nampak kelemahan UMNO ni suka meniru cilok idea pentadbiran kerajaan negeri pakatan. Kerajaan negeri pakatan kena mulakan dulu, nanti mereka ikut lah seperti mana bantuan duit raya yang  kerajaan negeri pakatan telah buat tu.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template