Saturday, December 12, 2009

UMNO tak usah nak kelentong

"Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) akan mendedahkan rakaman suara didakwa 'berbau perkauman' bagi mengukuhkan lagi dakwaan kursus Biro Tatanegara (BTN) sememangnya mempunyai unsur-unsur 'doktrinisasi perkauman dan politik'.

Pengerusinya, Shazni Munir Ithnin berkata, SMM mempunyai banyak bukti dalam bentuk rakaman dan akan mendedahkannya kepada umum sedikit masa lagi."

-------------------------------------------------------------------------------------

Konco2 UMNO bertegas menafikan semungkinnya BTN adalah tapak sebaran dakyah UMNO. Kenapa apabila isu ini timbul barulah puak2 UMNO mahu modul2 atau sukatan pelajaran BTN diteliti semula. Kalau dah elok pokok pangkalnya, UMNO tak perlu menafikan kenyataan2 buruk terhadap tadika BTN dan tak perlu teliti semula kurikulum BTN kalau ia tidak rasis mahunpun ada kaitan dengan politik.

Tapi mana mungkin BTN tidak rasis atau ia tiada langsung menyampai kandungan kursus berkaitan ajaran2 UMNO. Produk2 yang dilahirkan oleh BTN berlonggok-longgok di luar sana. Ramai saksi serta rakaman2 video. Aku juga produk hasil dari BTN, memang haprak!

1 comments:

Anonymous said...

Yap..Umno BN memang haprak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template