Tuesday, September 29, 2009

Malaysia contoh sebuah negara Islam yang berjaya tetapi hakikatnya lebih teruk dari negara yahudi

Dialog agama: Obama minta Malaysia main peranan
PUTRAJAYA 28 Sept. - Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama sekali lagi menekankan bahawa negara itu menghormati dan menjadikan Malaysia sebagai contoh sebuah negara Islam yang berjaya.-utusan

Begitu megah dan kembang kempis hidung2 apabila dibaca berita ini di dada akhbar. Manakan tidaknya, Obama memberi kepercayaan kepada malaysia untuk main peranan kerana Malaysia sebuah negara islam yang berjaya.

Nampaknya sudah berbuah hasil apabila kerajaan BN memberi kontrak bernilai jutaan ringgit untuk APCO untuk syarikat Yahudi itu menasihati pentadbiran Najib.

Adakah Obama memperli pentadbiran Najib yang dikatakan sebagai sebuah negara islam berjaya walhal pada hakikatnya negara islam ini adalah najis rasuah ditangga ke 47 Indeks Persepsi Rasuah dan lebih najis dari negara najis yahudi Israel yang berada dikedudukan tangga ke 33.

Bagaiman Malaysia dikatakan negara islam berjaya yang boleh dijadikan contoh tetapi pada hakikatnya lebih terus dari negara pemerintahan yahudi.

Walau bagaimanapun, para2 pembaca utusan hari ini yang pro BN sudah semestinya mendabik dada dan berbangga dengan pujian Presiden Amerika itu.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template