Wednesday, August 12, 2009

undi umno/bn membawa padah

Oleh keretaburuk

Kapitalis kaya raya. Bisnes topeng muka laku habis. Kapitalis takkan peduli berapa ramai rakyat yang dijangkiti, sengsara atau mampus. Apa yang dipedulikan adalah untung.

Tanpa berlaku apa2 pilihanraya, rakyat tidak membawa apa2 makna bagi UMNO/BN.

Mask boleh habis kat farmasi. Dikedai2 dan pasaraya, harga mask yang jenis sehari pakai dan buang mencecah 60 sen hingga 80 sen. Di klinik swasta ada mencecah RM1.00

Bagi orang berduit, mereka mampu beli berkotak kotak mask dan peratus untuk terus hidup adalah tinggi bagi orang kaya berbanding orang miskin. Bagi yang miskin, papa kedana, tak berumah, merempat mereka tidak akan mampu, peratusan untuk hidup orang miskin rendah.

Tempoh hari aku ada minta mask free sekotak (haha)dari seorg saudara aku MA di GH. Aku cuma dapat empat helai. kata saundara aku tu, stok mask hospital kurang. Apa dah jadi? jangan jadi kes seperti kekurangan gula.

Rakyat berpendapatan sederhana tiada masalah , tetapi bagaimana dengan rakyat miskin? itu belum cerita pasal vaksin murah yang kerajaan tengah oder sekarang ni.

Cuma setiap hari buat laporan bil positif dijangkiti dan kematian. Nyawa rakyat tak selamat di bawah pemerintahan UMNO/BN.

Apa pemimpin UMNO buat? solat hajat?

Najib pulak sibuk ziarah kuil batu cave. Sekali ada patung sebesar patung diktator fuire hitler.


Nyawa2 rakyat terbiar, sekurang2nya suntik lah juta2 untuk mask percuma untuk rakyat.

kroni2 lapar bermasalah disuntik rm 70 billion bagi merangsang ekonomi kononnya.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template