Sunday, August 2, 2009

Pemimpin melayu ni, bangang rupanya

Oleh keretaburuk

Melayu pembangkang memalukan

MUAR 1 Ogos - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, perbuatan pemimpin Melayu daripada pakatan pembangkang yang mempertikaikan hak keistimewaan orang Melayu, amat memalukan.

Beliau menegaskan, lebih menghinakan apabila perbuatan menggadai maruah diri sendiri dan orang Melayu itu dilakukan semata-mata atas dasar kepentingan politik sempit tanpa memikirkan kepentingan orang Islam di negara ini.

''Amat memalukan terdapat pemimpin Melayu dalam pakatan pembangkang yang atas dasar politik sanggup mempertikaikan kedudukan ekonomi Melayu, raja-raja Melayu, bahasa Melayu dan agama Islam dengan menganggap apa yang diperjuang
kan oleh UMNO sebagai perkauman dan semua rakyat perlu saksama semuanya," katanya- utusan pengampu


pertamaa sekali,kepala hotak engkau...

cakap2 muhyiddin ini amat tepat untuk UMNO/BN sahaja.


kedudukan ekonomi Melayu- Dasar ekonomi bengong (DEB) langsung tidak membantu melayu, kecuali kroni2 UMNO/BN yang melayu, oh kira bantu melayu lah? kepala hotak engkau.

kedudukan raja-raja Melayu- siapa yang tatik kekebalan raja2 melayu pada tahun 1993 kalau bukan UMNO dajal yang buat. Dan ada ketika itu seorang MB johor menghina raja johor. Di terengganu hina agong dengan perkataan 'natang', siapa lagi kalau bukan natang UMNO.

kedudukan bahasa Melayu- hahaha, UMNO nak daulatkan bahan melayu? lucu. Dasar PPSMI yang menjahanamkan bangsa melayu dan juga bangsa2 lain adalah idea dari siapa, UMNO juga. UMNO juga melanggar perlembagaan persekutuan Perkara 152. Bahasa kebangsaan. Ini semua kerja2 kotor UMNO la...

Kedudukan agama islam- islam bukan buat guna mulut sahaja, kena ikut perbuatannya juga. Tudung pun tak pakai, siapa tu? bini pemimpin UMNO juga.

1 comments:

OMARA on August 3, 2009 at 9:20 AM said...

Masih tunggu Mufti-Mufti berikan fatwa mengenai ISA. Jangan diam wahai para Mufti... Bercakap benar demi kerana Allah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template