Monday, August 31, 2009

Bogel ke 2?

Reformis bidas MB

PUTRAJAYA 30 Ogos - Gerakan Reformasi Rakyat Malaysia (Reformis) menyifatkan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai seorang ketua kerajaan negeri yang tidak bijak dan tidak tahu mentadbir sebuah negeri maju.

Presidennya, Ramlan Abu Bakar berkata, antara kelemahan ketara Menteri Besar itu adalah kegagalannya menangani isu pembinaan kuil di Seksyen 23 Shah Alam dengan baik sehingga mencetuskan rasa kurang senang majoriti penduduk Islam di kawasan itu.Utusan


Adakah pro BN layak untuk digelar reformis? remormis untuk apa? mcm kelompok ayam di ketuai oleh Ibrahim Ali kecul, sebelum itu ayam besar ini berkokok gagah mahu berkumpul sama. Akhirnya, kesan tahi ayam atas jalan pun tak da.

Tahun lepas ayam belaan UMNO ini berkokok kepada kerajaan Selangor mengenai kadar sewa PPRT yg hendak dinaikkan sebanyak 100%.

Ramlan berkokok keras, lalu dengan kehebatan yang ada, Ramlan dan bersama sama penyokongnya akan bertindak berbogel di depan Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (SSAAS).

Tetapi kadar sewa PPRT berjaya diturunkan oleh kerajaan PR selangor. Ramlan dan penyokongnya berhenti berkokok tanpa dapat dikesan seluar-seluar dalam bertaburan di depan SSAAS. Berbogel di bilik air je lah.

Sekarang ini isu kuil pula dikokokkan oleh Ramlan. Adakah aturcara bogel akan dilancarkan semula?

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template