Monday, February 2, 2009

Si Simon Peres yang kejamOleh Tempe Goreng


Sidang dan mesyuarat yang diadakan oleh negara-negara besar di Davos Switzerland sebagai membincangkan pelbagai isu. Sidang dihadiri oleh negara-negara eropah, Amerika, Israel, PBB dan sebagainya lagi. Simon Peres angkuh menyatakan Palestin gila babi menyerang roket pada waktu malam ke atas penempatan atau kawasan Yahudi di negara haram Israel.

Yahudi pada dasarnya telah termaktub di dalam Al-quran tidak sesekali akan memberi muka kepada orang Islam kerana bagi mereka Orang Muslim sangat menjengkelkan mereka. Mereka tidak mahu berdamai dengan orang Muslim. Tambahan lagi bangsa Eropah dahulu pun tidak bersetuju langsung untuk diberikan tanah bagi membina sebuah negara berteraskan Yahudi sahaja.

Selanjutnya susur galur nenek moyang Yahudi yang mahu Islam dihapuskan kerana Islam diterajui oleh Rasul dari kalangan bangsa Arab dan bukan dari bangsa Yahudi atau Bani Israel. Kekecewaan mereka itu sebenarnya suatu keangkuhan dan kesombongan kepada diri mereka sendiri.

Simon Peres yang menjadi Presiden Israel telah lantang mengatakan Hamas dan penduduk Palaetin mengganggu keamanan penduduk pendatang haram Yahudi di Israel. Beliau mengatakan tiada kebuluran berlaku dalam satu hari pun dan tiada sekatan. Pokoknya kata beliau mengapa Penduduk Palestin melancarkan beratus-ratus roket ke wilayah haram yahudi di Israel. Kalau kita dengar ucapan si Peres Yahudi kafir harbi ini dah tentulah kita mahu menampar dan membelasahnya sahaja. Namun sekarang siPeres ini sudah pun terlalu tua untuk menerima tumbukan dan terajangan dari orang muda.

Pendek kata Simon Peres tua bangka sekalipun tetapi ucapan lantangnya tetap mencerminkan perndiriannya yang bencikan Islam, memusuhi Islam, tidak hormati jiran, sombong bongkak dan ego serta tidak percayakan meja rundingan sebagai jalan penyelesaian.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template