Monday, February 2, 2009

kau punya sial dah melakat pada aku

OLEH KERETABURUK

Apabila seorang YB UMNO melompat parti masuk ke PR, UMNO memekik supaya akta lompat parti diwujudkan.

Kini, dua YB dari PR dikatakan ingin melompat parti masuk ke BN, UMNO membisu sama ada candangan kepala otak dajal-dajal UMNO berkenaan akta lompat parti itu hendak diwujudkan atau tidak. Kini habuan besar ini berpihak pada UMNO/BN...akta lompat parti?...tak payahlah...

YB Bhenrang dan Chankat jering di Perak, dikategorikan YB bermasalah. Adakah benar YB ini melompat masuk ke lubang neraka? YB2 ini betul-betul memeningkan kepala PR. Kisah YB bermasalah ini bermacam-macam versi.

Satu versi yang saya baru dengar, YB2 ini sudah menghilangkan diri selama 5 hari. PR Perak tidak dapat mengesan jejak YB2 ini, oleh kerana itu Speaker Dewan Undangan Negeri Perak, V. Sivakumar (DAP) dengan idea yang bijaksana mengumumkan perletakkan jawatan mereka sebagai wakil rakyat Dewan Udangan Negeri.

Dengan cara ini, nescaya lah YB2 ini tetiba sahaja muculkan diri dari persembunyian selama 5 hari dan menafikan perletakan jawatan masing-masing.

1 comments:

Anonymous said...

Nanti kalau pilihanraya dibuat saya minta PR tolong buat tugu kasut sbb akan terjadi kejadian lempar kasut ke muka Adun changkat jering yg sekarang ni,dulu bekas adun mat Isa pun dah hampir2 kena parang sekarang ni sorang lagi mungkin akan kena malu lebih hina dari zina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template