Tuesday, October 7, 2008

Kurang ajar

OLEH KERETABURUK

PM Dollah membebel mengatakan hindraf bersikap kurang ajar sebab masuk rumah orang tak ketuk pintu ketika PM Dollah menghabiskan wang rakyat mengadakan rumah terbuka 1 syawal lalu. Pak Lah apa kurangnya, lagi lah kurang ajar. Contoh sikap kurang ajar Dolah seperti tidur dalam majlis rasmi dan juga suka bercakap berbohong. Memang kurang ajar Pak Lah ni dan banyak lagi tindakkan kurang ajar oleh Pak Lah yang segaja tidak mahu ditulis disini. Biarlah sikap kurang ajar Pak Lah ini kita pendam dalam hati masing-masing, hari baik bulan baik...

Sikap kurang ajar Pak lah dan menterinya menyokong ISA sah diperlakukan keatas rakyat Malaysia yang mana berkelakuan kurang ajar pada Barisan Nasional. Para pemimpin Barisan Nasional yang kurang ajar ini membandingkan kelakuan kurang ajar kerajaan US keatas tahanan kem Guantanamo. Mereka-mereka (Barisan Nasional) yang kurang ajar ini mengatakan ISA adalah perlu keatas rakyat yang kurang ajar kepada kerajaan serta negara dan kelakuan kurang ajar ini diterima pakai oleh kerajaan US keatas kem Guantanamo.

Sudah dasar kurang ajar pemimpin kerajaan Barisan Nasional kerana kurang DIajar. Kenapa hendak bandingkan ISA dan kem Guantanamo? di kem Guantanamo adakah kerajaan US berperilaku kurang ajar terhadap rakyatnya? adakah rakyat US kena tendang terajang dalam kem tersebut? tahanan kem Guantanamo semuanya rakyat asing. Tiada najis dan air kencing rakyat US pun di sana. Hendak bandingkan kem tahanan Kemunting dan kem tahanan Guantanamo? memang kurang ajar lah.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hari-hari rakyat susah 2.0 Copyright © sejak 2007 Hari-hari rakyat susah 2.0 Keretaburuk/Tempe Goreng Blogger Template